„Prasidėjo plataus masto puolimas.“ Neįtikėtina  ()

Kyjivas demonstruoja vis didesnį pasitikėjimą savo veiksmais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-16 „Prasidėjo plataus masto puolimas.“ Neįtikėtina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija Kursko srityje perauga į plataus masto puolimą, nors galutinis šių veiksmų rezultatas lieka neaiškus. Apie tai rašo „The Guardian“.

„Tai, kas galėjo prasidėti, kitaip tariant, kaip spekuliatyvus Rusijos gynybos išbandymas Kurske, palaipsniui virsta visaverčiu puolimu“, – rašoma medžiagoje.

Žurnalistų teigimu, Kyjivas rodo vis didesnį pasitikėjimą ir svarsto galimybę perkelti logistikos funkcijas „Rusijos viduje“, nes tiekimo linijos vis labiau ištemptos.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5387 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vienas iš šio pasitikėjimo požymių yra tai, kad Ukrainos žiniasklaidai dabar leidžiama veikti Rusijoje, kaip rodo televizijos kanalo „1+1“ reportažas iš Sudžos.

Kaip rašoma „The Guardian“ straipsnyje, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržis Kursko srityje teigiamai paveikė Ukrainos gyventojų moralę, tačiau „užtemdė sunkumus“ centrinėje Donbaso dalyje.

Rusų taikinys yra Pokrovskas – strateginė kelių ir geležinkelių sankryža, artėjanti prie fronto linijos ir galinti netrukus būti taip pat destruktyviai bombarduojama kaip ir Bachmutas bei Severodoneckas.

 

Ukraina laimi pergales Rusijoje greičiau nei pralaimi Donecke, tačiau dėl Pokrovsko transporto jungčių ji tampa strategiškai svarbesnė, nei Rusijos teritorija, kurią užėmė Ukraina. Ji neturi didelės karinės reikšmės“, – rašoma medžiagoje.

Siekdama apsikeisti teritorijomis su Maskva, rašo „The Guardian“, Ukraina turės gauti daug daugiau nei 400 kvadratinių mylių (1000 kvadratinių kilometrų), apie kurias anksčiau šią savaitę paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis, nes Rusija užima apie 18 % Ukrainos teritorijos.

Kursko operacijos pranašumai, anot žurnalistų, yra šie:

  • psichologinis pakilimas ir ukrainiečių moralės gerinimas;
  • V. Putino, kaip stipraus žmogaus, įvaizdžio susilpnėjimas;
  • parodoma Europos vyriausybėms ir Amerikos rinkėjams, kad milijardinės karinės pagalbos teikimas Ukrainai nėra švaistymas.

 

„Ukrainos kariuomenė įrodė, kad gali vykdyti sudėtingas atakas, protingai naudoti šarvuočius ir jos neatgrasino rusiškos minos, kaip atsitiko praėjusią vasarą... Tačiau lemiamas Kursko mūšis dar toli gražu nesibaigė, o statymai auga iš abiejų pusių“, – pažymėjo „The Guardian“ žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: