Rusija pradėjo didelio masto karinę operaciją „Kerštas“  ()

Naujas konflikto etapas rytų fronte.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-17 Rusija pradėjo didelio masto karinę operaciją „Kerštas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaguodama į pastarojo meto įvykius Kursko srityje, kai prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukrainos įvykdyta „teroristinė ataka“, Rusija pradėjo didelio masto karinę operaciją kodiniu pavadinimu „Kerštas“.

Apie tai rašo BILD.

Pasak BILD eksperto Juliano Röpke's, Kursko srityje dislokuota nuo 200 iki 300 Ukrainos karinės technikosvienetų ir keli tūkstančiai karių.

Rusija, anot jo, sugebėjo sugadinti apie 30-40 transporto priemonių, o tai sudaro maždaug 10% viso Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės technikos šiame regione.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Eleglide C1 Series“ premjera. Išskirtinių variklių el. dviračiai už specialias kainas
3305 4 2

„Eleglide C1 Series“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-05

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Eleglide C1“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

2) „Eleglide C1 ST“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

3) „Eleglide M1 Plus“ - 29'' atnaujinta 2-os kartos el. dviračio versija

4) „Eleglide T1 STEP-THRU“ - miesto el. dviratis

Išsamiau

Žurnalistai praneša, kad kaliniams daromas stiprus psichologinis spaudimas. Jie žmonėms uždėjo juodus maišus.

Rusai aktyviai skelbia vaizdo įrašus, kuriuose matoma sunaikinta technika ir žuvusių karių kūnai. „Rusijos propagandistai gąsdinančiai laiko savo išmaniųjų telefonų kameras prie žuvusių ukrainiečių veidų ir jų žaizdų, plėšia mėlynai geltonus ženklelius nuo žuvusiųjų drabužių ir renka jų karinius pažymėjimus kaip savo „darbo“ trofėjus“, – rašoma BILD medžiagoje.

Nepaisant Rusijos operacijos žiaurumo, Ukrainos kariai ir toliau žengia į priekį. Nuo rugpjūčio pradžios Ukrainos daliniai užėmė mažiausiai keturias gyvenvietes Kursko srityje, o tai rodo regione jų strateginį pranašumą.

 

„Pastarieji įvykiai Kursko srityje tapo dar vienu įrodymu, kad Rusijos ir NATO konfrontacija gilėja“,sakė Kremliaus diktatoriaus Vladimiro Putino padėjėjas Nikolajus Patruševas.

Jis pareiškė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas šiame regione buvo kruopščiai suplanuotas ir vykdomas, tariamai aktyviai remiant Vakarų žvalgybos tarnyboms: Vakarų šalys, pirmiausia JAV, vaidina pagrindinį vaidmenį koordinuojant tokio pobūdžio operacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(13)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: