Sensacija. Katare slaptos Rusijos ir Ukrainos derybos. „Jie pasakė: duokite mums laiko“  (1)

Derybos buvo nutrauktos.


Derybas nutraukė netikėta Ukrainos invazija į Rusiją
Derybas nutraukė netikėta Ukrainos invazija į Rusiją
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=848684074111339&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija Kursko srityje sužlugdė slaptas derybas dėl dalinių paliaubų su Rusija, rašo „The Washington Post“, remdamasis su tuo susipažinusiais šaltiniais. Šių šaltinių teigimu, abi šalys Katare turėjo surengti netiesiogines derybas dėl susitarimo nutraukti abiejų šalių atakas prieš energetikos infrastruktūrą. Ukraina ir Rusija šį mėnesį ketino siųsti delegacijas į Dohą atitinkamoms deryboms.

Dienraščio cituojamas diplomatas teigė, kad Kataras jau du mėnesius šiuo klausimu derasi su Kyjivu ir Maskva. Jo žiniomis, abi šalys susitarė dėl aukščiausiojo lygio susitikimo Dohoje ir liko susitarti tik dėl smulkių detalių.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Derybas, kurių metu Kataro atstovai tarpininkavo ir atskirai susitiko su Ukrainos ir Rusijos delegacijomis, vis dėlto nutraukė netikėta Ukrainos invazija į Rusijos vakarinę Kursko sritį praėjusią savaitę.

Pasak diplomato, po šio išpuolio Rusijos pareigūnai atidėjo susitikimą su Kataru. Maskvos delegacija situaciją apibūdino kaip „eskalaciją“ – paskelbė diplomatas ir pridūrė, kad Kyjivas neįspėjo Dohos apie planuojamą puolimą Rusijos teritorijoje.

 

Tačiau Maskva derybų visiškai neatšaukė. „Jie pasakė: duokite mums laiko“, – pridūrė pareigūnas. Esant tokiai situacijai, Ukraina vis tiek norėjo siųsti savo delegaciją į Dohą, Kataras atsisakė, nes manė, kad vienašališkas susitikimas nebus naudingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(7)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: