Šluojama viskas. Skelbiama nepaprastoji padėtis. Į dangų pakilo neregėtas kiekis naikintuvų (Video)  ()

Paskelbė nepaprastąją padėtį 48 valandoms.


Po atakos iš Libano
Po atakos iš Libano
© Stop kadras | https://x.com/manniefabian/status/1827559840819855685?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1827559840819855685%7Ctwgr%5Ea000e4f1d8bc51d426bb58b8670901e2fd0a8ad5%7Ctwcon%5

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The Times of Israel“, Izraelio gynybos pajėgos (IDF) įvykdė prevencinę ataką prieš „Hezbollah“ taikinius pietų Libane. Operacijoje dalyvavo apie 100 naikintuvų, kurie smogė tūkstančiams raketų paleidimo įrenginių, nes šie turėjo būti panaudoti atakuojant Izraelį. IDF nurodė, kad dauguma raketų buvo nukreipta į šiaurinę šalies dalį, o kai kurios – į centrą.

Reaguodama į Izraelio ataką, „Hezbollah“ į Izraelį paleido kelis šimtus raketų. Sirenos aidėjo daugelyje šiaurinių miestų, o Izraelio kariuomenė tebėra aukštos parengties, ginant teritoriją nuo tolesnių atakų iš Libano pusės.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
5053 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Izraelio kariuomenė tęsia operacijas, siekdama pašalinti „Hezbollah“ grėsmes. Gynybos ministras Yoavas Gallantas paskelbė nepaprastąją padėtį 48 valandoms, leisdamas kariuomenei duoti įsakymus ir apribojimus apsaugant civilius. IDF tebėra budrios, stebi situacijos raidą ir ruošiasi galimoms tolimesnėms „Hezbollah“ atakoms.

Šiais laikais Izraelio oro pajėgos naudoja vienus technologiškai pažangiausių orlaivių pasaulyje. IDF turi F-35 „Lightning II“, kurie gali atlikti įvairias užduotis, įskaitant tikslias atakas, žvalgybos misijas ir vykdyti elektroninį karą. Be to, Izraelis yra viena iš nedaugelio šalių, galinčių pasigirti savo aviacijos pramone, kuri, be kita ko, gamina nepilotuojamus orlaivius.

 

Izraelio aviacija garsėja daugybe naujovių ir modernių technologijų diegimu. Vienas iš pagrindinių jų strategijos elementų yra nepilotuojamos sistemos, tokios kaip „Heron“ ir „Hermes“ dronai, kurie atlieka svarbų vaidmenį žvalgybos ir kovinėse misijose. Izraelis taip pat turi pažangias priešraketinės gynybos sistemas, tokias kaip „Iron Dome“, kurios veiksmingai apsaugo nuo raketų atakų iš kaimyninių teritorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()