„Nokautuojantis smūgis.“ Beprotiški įvykiai fronte. Kas vyksta  ()

Ką ruduo atneš Ukrainos fronto linijoje?


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=796654802647600&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų (AFU) operacija Kursko srityje nustebino ne tik rusus, bet ir karo analitikus. Iki rugpjūčio 6 d. atrodė, kad Ukrainos kariuomenė nesugeba vykdyti net ribotų puolamųjų operacijų sausumoje (kas kita ore, kur geriausiu atveju vyksta dronų puolimas). Tuo tarpu AFU ne tik smogė, bet ir perkėlė konfliktą į Rusijos teritoriją – kol kas gana sėkmingai. Kas pasikeis Ukrainos fronte rudenį, savo autoriniame straipsnyje Interia.pl klausia rašytojas ir žurnalistas, vadinamas „pirmuoju Lenkijos karo tinklaraštininku“ Marcinas Ogdowskis.

Kas laukia Ukrainos proveržis, stabilizacija, žlugimas? 

Dabar įsivaizduokite „Kursko operaciją su steroidais“. Vykdoma didesnėmis pajėgomis, didesniame plote, be jokių apribojimų naudoti ukrainiečiams tiekiamą įrangą. Supuvusiai Rusijos valstybei su jos pasyvia visuomene tai tikriausiai būtų nokautuojantis smūgis, dėl kurio kaskadiškai žlugtų Putino režimas.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Titan Army“ portabilaus Android 4K ekrano premjera! Įspūdingas daiktas kiekvienam
4101

„Titan Army V32D4U Pro“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Titan Army V32D4U Pro“ - portabilus Android 4K ekranas

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius

3) „Titan Army P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Galimas ir pesimistinis kovos Ukrainos fronte scenarijus priklausytų nuo daugelio kintamųjų, įskaitant geopolitinius, pavyzdžiui, JAV prezidento rinkimų rezultatų. Galimas amerikiečių apsisprendimas neabejotinai paveiktų Ukrainos kariuomenės, kuri didelę dalį savo techninio pranašumo prieš V. Putino armiją grindžia iš užsienio atgabenta įranga, būklę. Tačiau nežiūrėkime taip toli į ateitį (JAV rinkimai, tiesa, vyks lapkritį, bet naujasis prezidentas pradės eiti pareigas tik kitų metų sausį) – Ukrainai nepalankūs įvykiai gali nutikti ir anksčiau. Tai sudaro pesimistinį scenarijų.

 

Tarkime, kad rusai iš pradžių sulėtins tempą, o paskui greitai (per kelias savaites) išstums ukrainiečius iš Kursko srities. Tuo pat metu jiems pavyks pralaužti Ukrainos gynybą Donbase ir priartėti prie paskutinių Donbaso regione, simboliškai itin svarbių Kramatorsko ir Slaviansko sienų. Nesunku įsivaizduoti, kad net ir be Rusijos propagandos pastangų (jos dezinformuojančių ir demotyvuojančių „injekcijų“ į Ukrainos naujienų žiniasklaidą) nuotaikos pablogės. Sprendžiant iš Ukrainos politinės klasės būklės, kariuomenėje vėl būtų daromas spaudimas atlikti valymus. Jei jie įvyktų, asmeninis chaosas dar labiau susilpnintų AFU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(4)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: