„Karo atveju mums galas. Reikia bent kelių milijonų.“ Gyvybiškai svarbu Lietuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-08-24 14:20
Mldc Lenkai, iškėlė labai svarbų ir akivaizdų trūkumą. Reikia gamintis sviedinius patiems, nelaukti, kol kažkas pagamins.
HardAxe 2024-08-26 09:33
Tai gal karinis parengimas, pvz inžinerijos studentams galėtų būtų ne kaip lakstyti miškuose su automatu, bet dronų surinkimas, užtvarų statyba, sprogmenų gamybos praktika gamykloj... t.y. studentus mokytu susijusių darbų, kurie bus reikalingi karo metu?
SPeed_FANat1c 2024-08-27 11:22
Susisprogdint gali tokioj gamykloj dirbdamas. Nu bet jei yra norinciu ok. Siaip reiktu automatizuot tokia gamyba
Kyborg 2024-08-30 17:20
Bet kurioj gamykloj gali žūt. Net ofise tai gali nutikt.
SPeed_FANat1c 2024-09-03 22:30
bet tikimybes skirtigos lb
donatasv 2024-09-03 23:43
Tikimybės skirtingos? Čia pagal ką padarei išvadą? Kada paskutinį kart buvo pranešta, kad sprogo sprogmenų gamykla? Lietuvoje beto gamina sprogmenis ir ką tikimybė nusigalabyt ten didesnė nei kitur?
immortallt 2024-09-04 07:07
Kaip tik šią savaitę, berods Vokietijoje, kažkas nutiko ir vienas dingęs (tarp nuolaužų). Nesakau, kad nereikia daryti. Būtina. Tik atkreipti dėmesį norėjau, kad tai iš tiesų padiidntos rizikos vieta, bet ne taip, kad visa gamykla lekia į orą, kaip pvz. buvo Klaipėdoje su lenpjūve nesenai. Ištobulėjo gamyba ir saugumo sistemos/algoritmai, kad nelaimės atveju žalos mastas būtų apribotas. Arba kaip būna ir vandenų darbuotojams, kurie nesilaikydami saugos taisyklių lipo į šulinį ir nusinuodijo. O ką jau kalbėti apie statybose susižalojančius ir žūstančius nuolat. Va ir rytuose uostas buvo išlėkęs į orą sprogus salietrai. Kaip manote, kodėl nebesproginėja išsivysčiusiame pasaulyje salietra? Ogi gamyba patobulinta taip, kad sprogimui įvykti tikimybė mažėtų dėl pačių trąšų struktūros, plius sandėliavimo reikalavimai patobulinti, kad tai taptų labai mažai tikėtina. Reuzltatas - vakaruose tokio nebuvo dešimtmečiais.
Hmz 2024-09-04 11:09
Beirute sprogusi salietra buvo skirta sprogmenų gamybai, todėl ir neturėjo reikiamų priedų. "The shipment had been ordered by an African explosives manufacturing company for mining in Mozambique."
SPeed_FANat1c 2024-09-07 23:14
logiskai mastant taip. nu jei gamini kokia kedes, tai sprogt yra maziau kam nei gaminant bombas. kada pranesta paskutini kart - nesidomejau. manau didesne logiskai galvojant.
kionig 2024-09-07 23:32
naudojamų sprogmenų kiekius ir kitus niuansus norint pasiekti reikiamą efektą, ten užversti kelią, nuversti stambų medį ir t. t. Žinoti kaip panaudoti sprogmenis ir kokius prieš kokią techniką ir t. t. o kokia ten plastito cheminė formulė jiems yra tikrai antraeilis dalykas. Dronus surinkinėti gali ir civiliai nes ten nėra kažkoks kosmosas jeigu surenki dalimis ir pnš, o kariai turi kariauti ir laikyti frontą atliekant jiems paskirtas užduotis. Tegu gamyklos varo be sustojimo, kad patiektų reikiamą kiekį medžiagų ir koviniam vienetui išvykus į užduotį nereikėtų prašyti sušelpti liaudies, kaip tai yra dažnas atvejis UA.