1000 km. Milžiniškas pažeminimas Kremliui. Evakuojasi tai, kas liko iš Rusijos pajėgų  ()

Rusai bėga nuo Ukrainos.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=705967235049691&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketinė korvetė „Amur“ išvesta iš Juodosios jūros ir įtraukta į Kaspijos jūros flotilę, praneša Ukrainos karo portalas „Defence Express“. Kaspijos jūroje ji budi nuo rugpjūčio 26 d. Tai neišsprendžia visų ukrainiečių problemų, nes tai laivas, pritaikytas tolimojo nuotolio ginklams, galintis smogti į taikinius Ukrainoje net iš daugiau kaip 1 000 km atstumo.

Pažymėtina, kad raketinė korvetė „Amur“ priklauso projekto 22800 „Karakurt“ laivams. Ukrainiečių požiūriu, svarbiausia šio laivo ypatybė yra jo pritaikymas nešti sparnuotąsias raketas „Kalibr-NK“ net 1 500 km nuotoliu. Tokios raketos, paleistos iš Kaspijos jūroje esančių laivų, vis dar yra pasiekia pusę Ukrainos, maždaug iki Kyjivo nubrėžtos linijos.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Leidinys „Defence Express“ primena, kad Kaspijos flotilė jau kelis kartus dalyvavo raketinėse atakose prieš Ukrainą – pirmą kartą pačioje plataus masto invazijos pradžioje, o pastarąjį kartą – šių metų liepą.

 

Pagal pirminius planus „Amur“ turėjo prisijungti prie Juodosios jūros laivyno, kuriam pastaraisiais mėnesiais ukrainiečiai pridarė labai didelių nuostolių. Dėl to Rusijos vyriausybė net nusprendė perkelti pagrindinę Juodosios jūros laivyno bazę iš okupuoto Sevastopolio į Novorosijską. Kaip pažymi „Defense Express“, korvetės „Amur“ išvedimas – tai rusų bandymas išsaugoti savo moderniausius raketinius laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(8)
(114)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: