Generolas: „Tai geriausia, kas galėjo nutikti“  ()

Išlaidų gynybai didinimas yra būdas paruošti šalį didžiausioms grėsmėms.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© NATO (Public Domain) | https://www.flickr.com/photos/usarmyeurope_images/10704082804

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-01 Generolas: „Tai geriausia, kas galėjo nutikti“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį Lenkijos vyriausybė patvirtino 2025 metų biudžeto projektą. RMF FM radijo duomenimis, kitais metais išlaidos gynybai didės bent iki 4,7 proc. BVP.

Į atsargą išėjęs generolas Boguslavas Pacekas pabrėžė, kad tokios pinigų sumos išleidimas kariuomenei visada sukelia nemažai iššūkių.

„Bet manau, kad situaciją žino ne tik Lenkijos valdžia, bet ir visuomenė“, – sakė generolas.

Jo nuomone, Lenkija išgyvena sunkią akimirką, nes pašonėje vyksta karas. Išlaidų gynybai didinimas yra būdas paruošti šalį didžiausioms grėsmėms.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9110 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Esame sunkioje padėtyje, esame „prieškarinėje“ padėtyje, kaip sako Donaldas Tuskas, čia sunku priimti kitus sprendimus. Tai yra daug, jei biudžetas bus beveik 5 proc. BVP. Bet galbūt tai yra protingiausias ir geriausias dalykas, kurį gali padaryti Lenkija, paruošdama šalį galimoms didžiausioms grėsmėms, kurios, jei jos kiltų, galėtų sunaikinti visa kita“, – trečiadienį PAP studijoje sakė generolas.

 

Paklaustas, į ką Lenkija pirmiausia turėtų sutelkti dėmesį stiprindama gynybą, generolas Pacekas prabilo apie oro gynybą.

„Vienas iš svarbiausių tikslų, į kurį turėtume sutelkti dėmesį, yra oro gynyba. Tai, kas vyksta pastaruoju metu, aiškiai rodo, kad tai svarbu grėsmių požiūriu“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()