Kadyrovo „smūgis“ Putinui. Ukraina to tik ir laukė  ()

Čečėnija Rusijai visiškai nepadėjo. Melas suteikė Ukrainai pranašumą.



© Пресс-служба Президента Российской Федерации (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_with_Ramzan_Kadyrov_%282018-06-15%29_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ne tik melavo Vladimirui Putinui apie atsargas savo armijoje, bet ir prisidėjo prie Ukrainos sėkmių Kursko srityje, siųsdamas ten nepatyrusius ir nepaklusnius karius. Anot Rytų žiniasklaidos, tai lėmė „niūrias karo prognozes“.

Neseniai Putinas lankėsi Čečėnijoje. Kadyrovas savo vizito metu pareiškė, kad į Ukrainos frontą išsiuntė per 40 000 karių. 19 000 iš jų neva yra savanoriai. Kartu jis patikino turintis didžiulius rezervus, pasiruošusius atsiliepti į Rusijos lyderio raginimą.

Tačiau, kaip praneša „Naujoji Europa“, Čečėnijos lyderis melavo. Netrukus po Putino išvykimo Kadyrovas esą išsikvietė regioninių vidaus reikalų skyrių vadovus ir liepė pasirašyti sutartis su savanoriais. „Novaja Gazeta“ teigimu, tai ženklas, kad čečėnų rezervo gretos nėra tokios didelės, o Kadyrovas melavo Putinui, siekdamas išvengti masinės karo prievolės Čečėnijoje.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Pasirodo, Kadyrovo melas turi gilesnes šaknis. „Iš įtvirtintų pozicijų be kovos pasitraukusio ir mažiausiai 10 karių praradusio Čečėnijos „Achmato“ pulko likimas pirmosiomis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo dienomis Kursko srityje tapo nerimą keliančios Rusijos armijos nekompetencijos simboliu“, – rašo „Novaja Gazeta“.

Leidinio žiniomis, į Kurską atsiųstas „Achmato“ pulkas yra viešųjų ryšių tikslais sukurtas dalinys, kurio nepatyrę ir nepasiruošę kariai iki rugpjūčio 6 dienos (ukrainiečių puolimo Kursko srityje pradžia – red.) nesilaikė net minimalios drausmės.

 

„Dauguma jų elgėsi kaip vaikai, išvengę griežtos tėvų kontrolės, laisvai siekę savo uždraustų troškimų, užgniaužtų atšiaurios čečėnų tvarkos“, – rašo leidinys.

Be to, „Novaja Gazeta“ duomenimis, Kadyrovo pateikti duomenys buvo melagingi.

„Į karą Čečėnijoje siunčiami savanoriai skaičiuojami ne pagal galvas, o pagal sutartis. Idėja tokia, kad per „Rusijos specialiųjų pajėgų universitetą“ į frontą vykstantys savanoriai pasirašo trumpalaikę sutartį keturiems mėnesiams. Ir tada jie vėl derasi. Kai jie pasirašo naują sutartį, kartu su atlyginimu (dar neseniai 300 000 rublių per mėnesį – apie 2 960 eurų) gauna vienodą tokio paties dydžio išmoką“, – rašo leidinys.

 

Dėl to vienas savanoris įrašytas kaip keli savanoriai. Visa tai sudaro „niūrią karo prognozę“. Leidinio teigimu, kuo daugiau laiko praeina nuo rugpjūčio 6 d., tuo mažiau optimistiškai nusiteikę žmonės žiūri į tai, „kokiais metodais Rusijos armija turės likviduoti priešą ir kiek jai reikės patrankų mėsos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: