„Skubiai siunčiami kariai, teritorinės gynybos pajėgos, kavalerijos daliniai.“ Skelbiama, kas nutiko  ()

Patvirtino objekto patekimą.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos oro erdvę pažeidusio objekto paieškos tęsis iki pirmadienio, sako kariškiai.

Rusija naktį į pirmadienį surengė plataus masto oro puolimą prieš Ukrainą, pirmiausia taikydamasi į jos energetikos infrastruktūrą bei su Lenkija besiribojančias sritis.

Ginkluotųjų pajėgų operacijų vadas generolas Maciejus Kliszas vėliau pirmadienį per spaudos konferenciją sakė, kad tuo metu mažiausiai trys radiolokacinės stotys patvirtino objekto patekimą į Lenkijos teritoriją, tačiau, praskridęs maždaug 25 km virš Lenkijos, jis dingo iš radarų.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Titan Army“ portabilaus Android 4K ekrano premjera! Įspūdingas daiktas kiekvienam
4101

„Titan Army V32D4U Pro“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Titan Army V32D4U Pro“ - portabilus Android 4K ekranas

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius

3) „Titan Army P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

M. Kliszas taip pat sakė, kad „iš objekto charakteristikų aišku, kad tai nėra raketa, tai nėra hipergarsinė, balistinė ar valdomoji raketa“. Generolo teigimu, tai veikiausiai buvo dronas.

Jis pridūrė, kad objektas greičiausiai tebėra Lenkijos teritorijoje, nors taip pat neatmetė galimybės, kad jis galėjo iš jos išskristi.

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadavietė DORSZ ketvirtadienį pranešė, kad nuo pirmadienio vykdo paieškas, kuriose dalyvauja kariai, teritorinės gynybos pajėgos, kavalerijos daliniai ir bepilotis orlaivis. Iš viso jau išžvalgyti 78 kvadratiniai kilometrai teritorijos.

 

„Visą galimo objekto kritimo teritoriją išžvalgė kariniai sraigtasparniai – nieko nebuvo rasta. Šiuo metu atliekama išsami nustatytos teritorijos palydovinių nuotraukų analizė“, – paskelbė DORSZ.

Taip pat buvo pridurta, kad M. Kliszas nusprendė sustabdyti paieškos iš oro veiksmus ir iki rugsėjo 2 dienos apsiriboti tik operacijomis ant žemės. Kariams turi padėti raitoji policija ir Lenkijos medžiotojų sąjungos nariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(39)
(6)
(33)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: