300 000. Žmonės neatlaikė. „Mūsų vaikai negali mirti!“ (Video)  (1)

Žinia apie dar šešias teroristų aukas, kurios, anot medicinos ekspertų, buvo nušautos vos prieš kelias dienas, sustiprino protestuotojų pyktį ir nusivylimą.


Protestai sekmadienį
Protestai sekmadienį
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=CPH3HHZvieA&t=69s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtai tūkstančių izraeliečių sekmadienio vakarą išėjo į didžiųjų miestų gatves reikalauti, kad vyriausybė nedelsiant sudarytų paliaubų susitarimą su „Hamas“, pagal kurį būtų išlaisvinti Gazos Ruože vis dar laikomi įkaitai. Sekmadienio rytą į šalį buvo sugrąžinti dar šešių teroristų nužudytų įkaitų kūnai.

Protesto organizatorių teigimu, vien Tel Avive susirinko apie 300 tūkst. žmonių, pranešė dienraštis „Haaretz“. Šimtai jų blokavo pagrindinį greitkelį per miestą ir uždegė laužus. Kai kuriose vietose įvyko žiaurūs susirėmimai su policija. Sulaikyta 15 žmonių. Demonstracijos taip pat vyko Jeruzalėje, Haifoje ir kituose Izraelio miestuose.

Geekmaxi 7-ojo gimtadienio išpardavimas! El. dviračiai, el. paspirtukai, energijos stotelės, žaidimų monitoriai ir kt. + įspūdingi prizai
5070 5

„7th Anniversary Sale“

„Lucky Draw“ žaidimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P27GR“ - 27 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Eleglide M2 (27.5")“ el. dviratis - technologijos.lt komandos išbandytas ir rekomenduojamas

4) „KuKirin G2 Pro“ el. paspirtukas - 2024 metų modelis, 600W, off-road tipo, 58 km, 45 km/h

Išsamiau

„Rytoj visa šalis stovės vietoje“, sakė profesinių sąjungų būstinės „Histadrut“ vadovas Arnonas Bar-Davidas, apie nuo pirmadienio skelbiamą visuotinį streiką.  „Esu čia tam, jog įsitikinčiau, kad niekas nėra paliktas. Žydai nepalieka žydų! Mūsų vaikai negali mirti tuneliuose dėl politinių skaičiavimų“, – sakė A. Bar-Davidas.

Izraeliečiai kelis mėnesius nuolat protestuoja prieš vyriausybę, reikalaudami, kad ji sudarytų paliaubų susitarimą kare Gazos Ruože, kuris tęsiasi jau beveik 11 mėnesių. Dalis susitarimo yra Izraelio įkaitų mainai į palestiniečių kalinius.

 

Per išpuolį prieš Izraelį 2023 metų spalio 7 dieną „Hamas“ ir kitos palestiniečių teroristinės grupuotės nužudė beveik 1200 žmonių ir pagrobė 251. Iš tą dieną paimtų įkaitų 97 tikriausiai tebėra Gazos Ruože, Izraelio armija anksčiau pareiškė, kad 33 žmonės iš šios grupės jau mirę.

Dalis Izraelio visuomenės jau seniai kaltino ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu vilkinus kelis mėnesius vykstančias derybas dėl politinės naudos. Jo kraštutinės dešinės koalicijos partneriai prieštarauja paliauboms. Žinia apie dar šešias teroristų aukas, kurios, anot medicinos ekspertų, buvo nušautos vos prieš kelias dienas, sustiprino protestuotojų pyktį ir nusivylimą, komentavo „Reuters“.

 

„Kiekvieną dieną B. Netanyahu žaidžia rusišką ruletę su įkaitų gyvybėmis ir nesustos, kol jie visi nebus mirę, šiuos šešis buvo galima išgelbėti, o likusieji gyvi įkaitai vis tiek gali išgyventi“, – sakė Einawas Zangaukeris, kurio sūnus Matanas yra sulaikytas Gazoje, mitinge Tel Avive.

Demonstrantai kreipėsi į „Histadrut“, prašydami paskelbti visuotinį streiką, protestuodami prieš vyriausybę. Streiko metu uždaromi vaikų darželiai ir pagrindinis Tel Avivo tarptautinis oro uostas. Protestui pritarė, be kita ko, forumas, vienijantis didžiausius privačius darbdavius, kai kurias vietos valdžios institucijas (įskaitant Tel Avivo valdžią), Izraelio universitetų rektorių asociaciją ir didžiausią opozicinę partiją  ir jos lyderį Jairą Lapidą. Tai pirmasis visuotinis streikas Izraelyje nuo karo Gazoje pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(3)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)