„Per pastarąsias 24 valandas.“ Į netikėtą vietą perkelta 45 000 karių. Prasidėjo puolimas (Foto, Video)  ()

Pradėjo kontrpuolimą, tačiau visas jo mastas vis dar neaiškus.


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=868617208784692&set=pcb.868617282118018

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-16 „Per pastarąsias 24 valandas.“ Į netikėtą vietą perkelta 45 000 karių. Prasidėjo puolimas (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos Kursko srityje labai padidėjo, Maskvai pradėjus kontrpuolimą prieš mėnesį trunkančią Ukrainos operaciją, kurios metu regone užimta 1000 kvadratinių kilometrų.

Pasak Ukrainos taktinės grupės „Siverskas“ atstovo Vadymo Mysnyko, Rusija gerokai sustiprino savo karinį buvimą Kursko srityje, padidindama karių skaičių iki maždaug 45 000. Tai tris ar keturis kartus daugiau nei jų buvo anksčiau.

Karių antplūdis susijęs su Ukrainos operacija, kurios metu pastarąjį mėnesį Kursko srityje užimta 100 gyvenviečių ir Sudžos rajono centras. Rusija šią savaitę pradėjo kontrpuolimą, tačiau visas jo mastas vis dar neaiškus.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3576 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

„Atviri šaltiniai rodo, kad Kursko operacijos pradžioje šia kryptimi buvo apie 11 000 Rusijos karių. Dabar jų yra nuo 30 000 iki 45 000“, – Ukrainos televizijai pareiškė V. Mysnykas.

 

V. Mysnykas detalizavo Rusijos pajėgų sudėtį, atkreipdamas dėmesį į šauktinių, pasieniečių ir gerai apmokytų padalinių, įskaitant jūrų pėstininkų brigadas ir puolimo dalinius, perkeltus iš kitų frontų, derinį.

Jis taip pat pranešė apie suintensyvėjusius Rusijos apšaudymus į Ukrainos kontroliuojamas teritorijas Kursko srityje, sakydamas: „Per pastarąją 24 valandas priešas surengė 82 atakas Ukrainos Černigovo ir Sumų srityse ir 127 atakas Ukrainos gynybos pajėgų kontroliuojamoje Kursko srities teritorijoje, panaudodamas 37 valdomas oro bombas“.

Pranešama, kad Ukrainos pajėgoms užėmus Sudžą, Rusijos logistika buvo gerokai sutrikdyta. V. Mysnykas ją apibūdino kaip pagrindinį transporto ir logistikos mazgą, kuris skiria Rusijos Šiaurės grupę, apimančią Briansko, Kursko ir Belgorodo sritis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad operacija Kursko srityje vyksta pagal planą.

 

JAV įsikūręs Karo studijų institutas (ISW) vertina, kad Rusija kol kas nevykdo didelio masto operacijos, skirtos visiškai išvyti Ukrainos pajėgas iš Kursko srities, nes tai greičiausiai pareikalautų gerokai daugiau išteklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: