„Vakarai jau apnuodyti.“ Prie ko prives baimė smogti Rusijai?  ()

Smurto stebėjimas be galimybės ar noro įsikišti kenkia žmogaus ir ištisų šalių psichikai. Jis nuodija iš vidaus, ir net jei Vakarai atroddo nepažeisti, nuodai jau yra jų viduje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Picryl (atvira licencija) | https://picryl.com/media/g7-leaders-met-at-the-sideline-of-march-2022-special-nato-meeting-2-35b0fb

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mados istorikės, kritikės, kultūros žinovės Zojos Zvynyackivskos nuomonė.

„Dėl draudimo naudoti amerikietiškus ginklus giliai Rusijos teritorijoje, prisiminiau vieną istoriją. Kai mano vaikas buvo mažas, klasėje vyko patyčios. Tai prasidėjo kažkur 4 klasėje ir mokykla užmerkė akis. Ne, mano vaiko niekaip nelietė, tai buvo vienas berniukas. Bet mano vaikas tai pamatė – ir ją, kaip ir likusią klasę, tai nuodijo. Bandžiau kovoti, kalbėjau tėvų ir mokytojų susirinkimuose ir eidavau pas direktorę – galų gale pervedžiau vaiką į kitą mokyklą. Nes smurto matymas suvalgo tave iš vidaus, jei negali, neturi galios jo sustabdyti. Būtent todėl patyčios laikomos visos klasės problema, o aukomis laikomi visi šiai klasei priklausantys vaikai, net jei tik vienas berniukas tiesiogiai patiria smurtą.

[EU+Kuponai] Žaidimų monitorių premjera! Vienų geriausių pasaulyje naujienos už beprotiškas kainas
1131 1

„TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P2510G“ - 24,5 colių, FHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „TITAN ARMY P2710S“ - 27 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

3) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Prie ko aš vedu? Dabar, šiandien, visi supranta, kas vyksta – ir noriu pasakyti, kad tai ne pirmas kartas. Kai po Antrojo pasaulinio karo SSRS paskelbė, kad pusėje Europos yra nugalėtoja ir įvedė ten kanibalistinius režimus, Europa stengėsi į tai nežiūrėti. Kai 1961 m., praėjus 16 metų po karo pabaigos, sovietai staiga pradėjo statyti Berlyno sieną tiesiog ant gyvų žmonių kūnų, Europa užmerkė akis. Kai sovietų tankai buvo Prahoje ir Budapešte, Europa tylėjo.

Matyt, to įrodyti nepavyks, tačiau šis bejėgiškumas atitolino Europą nuo socialinės ir individo raidos.

 

Tiesiog dabar Vakarai, o visų pirma JAV, leidžia Rusijai smurtauti – kaip tai leidžia 20 metų, pradedant Čečėnijos karais ir Sakatvelu. Nežinau, kada ir kaip šis konkretus mūsų karas baigsis, bet tikrai žinau, kad jis nepraeis, nepraeis nebaudžiamas Vakarams, jų visuomenei.

Apmąstymas apie smurtą, kuriam negali užkirsti kelio, nuodija tave iš vidaus. Nuodija ir ryja.

Nemanau, kad to žinojimas mums kaip nors padės. Aš ant jų nepykstu. Tik noriu pasakyti, kad niekas nelieka nenubaustas – net jei atrodo, kad tu mikliai praslydai kažkieno sąskaita. Net jei jūs tikrai praslydote, nuodai jau yra jūsų viduje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(3)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()