„Viršijo gamybos tempus.“ Karo mašina, kuria susidomėjo visa Europa  ()

Mažiausias haubicos veikimo nuotolis – 780 m, didžiausias – 42 km, o su raketiniu sviediniu – 50 km.



© АрміяInform (CC BY 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/2S22_Bohdana#/media/File:UA_Bohdana_SPH_on_MAZ_chassis_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Haubicų „2S22 Bohdana“ gamyba akivaizdžiai viršijo prancūziškųjų „Caesar“ gamybos tempus – tačiau, be tempų, yra ir kitas veiksnys, rašo „Defense Express“.

Liepos mėnesį Danija užsakė 18 ratinių savaeigių haubicų „2S22 Bohdana“, o rugsėjo pirmoje pusėje jos buvo pristatytos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Apie tai Jaltos Europos strategijoje (JES) pranešė Danijos gynybos ministro vadovas Troelsas Lundas Poulsenas.

Pažymėtina, kad faktiškai šių 18 Ukrainos savaeigių haubicų buvo pagaminta per mažiau nei 9 mėnesius. Taip pat reikėtų atsižvelgti į sukomplektuotų artilerijos sistemų pritaikymo kariuomenėje laiką, o taip pat į kitų transporto priemonių, kurioms nuolat teikiami užsakymai, gamybą.

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4216 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

„2S22 Bohdana“ gaminamos Kramatorsko sunkiosios mašinerijos gamykloje – ir jų serijinė gamyba nuolat didinama. Dar šių metų balandį šių haubicų buvo pagaminama po 10 vienetų per mėnesį, o toliau gamyba tik spartėjo. Balandį pranešta apie 8 vienetų, o 2023 m. gruodį – 6 vienetų per mėnesį gamybos tempą. Tuo pat metu „Bohdana“ nuolat modernizuojama, įskaitant užtaisymo mechanizmą.

Šiuos duomenis galima palyginti su Prancūzijos bendrovės „Nexter“, gaminančios „Caesar“ haubicas, pajėgumais. Šių metų balandį Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų ministras Sébastienas Lecornu pareiškė, kad jų gamyba pasiekė 6 vienetus per mėnesį ir turėtų padidėti iki 12 vienetų per mėnesį – tačiau nenurodė konkretaus termino. Taigi, atsižvelgiant į Ukrainos tempą, „Bohdana“ gamyba jau galėjo viršyti „Nexter“ planus, pastebi „Defense Express“.

 

Tuo pat metu T. L. Poulsenas paragino Europos partnerius pateikti užsakymus ukrainietiškiems ginklams. Nes kalbant apie privalumus, pirmiausia, žinoma, kalbame apie kainą – nes ukrainietiški modeliai yra pigesni už vakarietiškus – tačiau jis nurodė ir kitą labai svarbią priežastį: ukrainietiškus ginklus lengviau prižiūrėti kovinės parengties būklėje.

„2S22 Bohdana“ yra Ukrainoje sukurta 155 mm kalibro NATO standarto savaeigė haubica. Jos prototipas sumontuotas ant ukrainietiško šešių varomųjų ratų sunkvežimio „KrAZ-6322“ važiuoklės. Ji turi šarvuotą kabiną ir gali gabentis 20 vienetų šaudmenų.

 

Mažiausias haubicos veikimo nuotolis – 780 m, didžiausias – 42 km, o su raketiniu sviediniu – 50 km. Haubica gali šaudyti „M982 Excalibur“ sviediniais ir per minutę gali paleisti penkis šūvius.

2018 m. buvo atlikti pirmieji haubicos šaudymo bandymai, o 2021 m. gruodį ir 2022 m. sausį buvo paleista 450 šūvių 42 km atstumu – t. y. didesniu nei gamintojo nurodytu 40 km atstumu.

Pasak tuometinio gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo, 2023 m. sausį buvo pilnai pradėta „2S22“ gamyba, o 2023 m. gruodį laikraštis „Eсonomična pravda“ pranešė, kad Ukrainos sausumos pajėgos jau gavo apie 30 „Bohdanų“ – ir kad kuriama velkamoji šios haubicos versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()