„Priversti atsitraukti.“ Žlugo Rusijos pozicijos. „Ukraina perima kontrolę“  ()

Kontroliuodamos šiuos daugiaaukščius pastatus Ukrainos pajėgos gali stebėti visus Rusijos armijos judėjimus rajone.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=876617844651295&set=pcb.876618084651271

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-27 „Priversti atsitraukti.“ Žlugo Rusijos pozicijos. „Ukraina perima kontrolę“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos po kelis mėnesius trukusių intensyvių kovų užėmė strateginę agregatų gamyklą Vovčanske. Ši pergalė suteikia jiems ugnies kontrolę šiauriniame Vovčanske, priversdama Rusijos armiją pasitraukti ir ženklindama reikšmingą mūšio poslinkį.

Tai lėmė laipsnišką gynybos ir logistinės paramos žlugimą, todėl Rusijos pajėgoms iškilo rimta rizika, kad jos bus visiškai išstumtos iš Vovčansko.

Po beveik penkis mėnesius trukusių intensyvių kovų Vovčanskas tapo vienu labiausiai nuniokotų Ukrainos miestų, o labiausiai suniokota šiaurinė jo dalis. Šis didžiulis sunaikinimas yra reikšmingas vykstančiam mūšiui, nes neleidžia Rusijos armijai slėpti ir kaupti savo pajėgas rajone.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
3057 4

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vienintelė įtvirtinta tvirtovė, likusi šiauriniame Vovčanske, buvo agregatų gamykla. Jos pastatai dėl tvirtos konstrukcijos liko stovėti. Nors teritorija buvo Rusijos kontroliuojama, gamyklos, kaip vienos iš nedaugelio tinkamų naudoti įtvirtinimų, statusas leido Ukrainos pajėgoms lengvai nustatyti Rusijos armijos koncentraciją. Tai lėmė užsitęsusius Ukrainos oro antskrydžius ir artilerijos apšaudymą, kurie sustiprėjo, kai Rusijos pajėgos gamykloje buvo visiškai apsuptos ir atkirstos nuo beveik visos paramos.

Ukrainos vadovybė nusprendė tiesiogiai nepulti gamyklos, o siekė Rusijos pajėgas atkirsti nuo amunicijos ir maisto, nuolat smogdama okupantų pozicijoms, kad būtų kuo daugiau nuostolių.

 

Ši baisi padėtis privertė Rusijos karius ieškoti maisto, medicinos pagalbos ir vandens, nes jie neturėjo kitų tiekimo galimybių. Be to, už gamyklos ribų esantys Rusijos kariai bandė tiekti atsargas bepiločiais orlaiviais, o tai buvo vienintelė priežastis, kodėl apgultoms pajėgoms pavyko taip ilgai išsilaikyti.

Dabar gamyklą kontroliuojant Ukrainos pajėgoms, jos galėtų atgauti iniciatyvą Vovčansko srityje. Kontroliuodamos šiuos daugiaaukščius pastatus Ukrainos pajėgos gali stebėti visus Rusijos armijos judėjimus rajone, o tai leidžia perduoti tikslius vietos duomenis artilerijos, aviacijos ir bepiločių orlaivių operatoriams greitiems smūgiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(9)
(228)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: