„Norėjo užgrobti valstybines institucijas.“ Ukrainos išdavikui išmušė atpildo valanda  ()

Šiuo metu nusikaltėliui pareikšti įtarimai pagal du Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius.



© SBU (Asmeninis albumas) | https://ssu.gov.ua/novyny/za-materialamy-sbu-pidozru-otrymav-lvivskyi-bloher-yakyi-zlyvav-lokatsii-rozmishchennia-zsu

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba, nacionalinė policija ir prokuratūra surinko įrodymus apie naujus Lvivo tinklaraštininko, įtariamo mėginimu užgrobti valstybės valdžią Ukrainoje, nusikaltimus.

Apie tai Ukrainos saugumo tarnyba pranešė rugsėjo 25 d.

Likus keliems mėnesiams iki plataus masto karo pradžios, išdavikas kurstė žmones rengti masines riaušes ir užgrobti valstybines institucijas, prisidengiant „prieš skiepijimą nukreiptu judėjimu“.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
4248 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Plataus masto invazijos metu asmuo tęsė prieš Ukrainą nukreiptą veiklą. Per savo paskyras socialiniuose tinkluose jis platino destruktyvų turinį.

„Jis tvirtino, kad Rusijos ginkluotą agresiją tariamai sukėlė „trečiosios šalys“, kurios „išprovokavo“ Maskvą visapusiškai invazijai į Ukrainą“, – rašoma ataskaitoje.

Taip pat per vieną iš savo tiesioginių transliacijų socialiniuose tinkluose asmuo viešai paskelbė tikslią vieno iš Ukrainos gynėjų dalinių buvimo vietą, taip sukeldamas kariams pavojų.

 

„Be to, jis organizavo internetinius „žurnalistikos“ kursus, kuriuose, be kita ko, mokė savo pasekėjus kovoti su mobilizacija Ukrainoje“, – nurodė Ukrainos saugumo tarnyba.

Kursų kaina vienam studentui siekė 7000 grivinų (152 eurus). Išklausius kursus išdavikas pažadėjo savo klientams tarptautinį žurnalisto pažymėjimą. Tačiau vietoj žadėtų dokumentų jis „absolventams“ įteikė fiktyvius vietinio laikraščio, kuris šių metų pavasarį neteko akreditacijos, pažymėjimus.

Per kratas išdaviko gyvenamojoje vietoje buvo rasti mobiliojo ryšio telefonai ir kiti nusikalstamos veikos daiktiniai įrodymai. Šiuo metu nusikaltėliui pareikšti įtarimai pagal du Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius:

  • 2 str. 114-2 (neteisėtas informacijos apie ginkluotųjų pajėgų dislokavimą, įvykdytas esant karo padėčiai, skleidimas);
  • 1 ir 2 str. 190 (sukčiavimas).

 

„Šiuo metu sprendžiamas prevencinės priemonės įtariamajam parinkimo klausimas. Atliekamas tyrimas siekiant patraukti atsakomybėn visus asmenis, dalyvaujančius ardomojoje veikloje prieš Ukrainą“, – nurodė Ukrainos saugumo tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: