„Nerimą kelianti žinia, kurią neseniai gavau iš žvalgybos.“ Atskleisti šokiruojantys Rusijos planai  ()

Iš Ukrainos žvalgybos gavo nerimą keliantį pranešimą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=877737551205991&set=pcb.877737597872653

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis JT Generalinėje Asamblėjoje pareiškė, kad Putinas greičiausiai planuoja atakas prieš Ukrainos atomines elektrines ir jų infrastruktūrą.

Prezidento kalbos tekstas buvo paskelbtas jo oficialioje svetainėje.

„Šiuo metu Zaporižios atominė elektrinė tebėra užimta Rusijos karių. Deja. Ir kyla branduolinės avarijos grėsmė. Tai didžiausias radiacijos pavojaus šaltinis Europoje ir galbūt pasaulyje“, – sakė jis.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos belaidis dulkių siurblys (Video, „Proscenic P13“)
3205

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Anot jo, todėl branduolinės saugos klausimas yra pirmasis jo pristatytos Taikos formulės punktas.

„Rusija sunaikino visas mūsų šilumines elektrines ir nemažą dalį hidroenergetinių pajėgumų. Taip Putinas ruošiasi žiemai – tikėdamasis nukankinti milijonus ukrainiečių. Įsivaizduokite, prašau, savo šalį be 80 % energijos“, – sakė šalies vadovas.

Pasak prezidento, taip Putinas šią žiemą nori palikti ukrainiečius tamsoje ir šaltyje, kad Ukraina kentėtų ir kapituliuotų.

Zelenskis taip pat pareiškė, kad neseniai iš Ukrainos žvalgybos gavo dar vieną nerimą keliantį pranešimą.

 

„Atrodo, kad Putinas iš tiesų planuoja atakas prieš mūsų atomines elektrines ir jų infrastruktūrą, kad atjungtų jėgaines nuo tinklo. Palydovų pagalba, beje, ponios ir ponai, kitų šalių palydovų pagalba, Rusija gauna vaizdus ir išsamią informaciją apie mūsų atominių elektrinių infrastruktūrą“, – pabrėžė jis.

Šalies vadovas aiškino, kad bet koks raketos ar drono smūgis, bet kokia kritinė avarija energetikos sistemoje gali sukelti branduolinę katastrofą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: