„Pasieniečiai turi juos nušauti.“ Įvyko įsiveržimas per Lietuvos sieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-10-01 14:12
"Smagu" kai visokie nesąmoningi ribojimai (dronams ir šiaip pasienio zonai) galioja tik tiem kurie jų klauso. O čia oro uoste(!) nusileidžia balionas iš ne-Šengeno(!) ir oj, pasitaiko
HardAxe 2024-10-01 17:23
kaip tik reikia kareiviam semti, ne pasieniečiam. Kartu su visais kontrabandininkais, karinės policijos metodais. Bent kelis metus būtų didelis kontrabandos derlius, kol bus atrasti keliai kareivių papirkinėjimui. turbūt 95% dronų skraido nelegaliai, pažeisdami vieną ar kitą reguliavimą.
kestutisz 2024-10-01 19:17
Tai ir rodo būtent perteklinius reikalavimus/draudimus.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-10-01 21:22
Pasieniečiai turbūt net nepajėgūs tokių objektų numušti: 1-5km aukštis. JAV Kinijos balioną numušinėjo su naikintuvu. O ką naudoti mums? Reikėtų padirbėti ties lazerinio ginklo klausimu - turbūt būtų pigiausias variantas. O ir didelės galios tam balionui perpjauti turbūt nereiktų. Bet kiekvienas taikinys turėtų būti patvirtintas (juk nuo žemės neaišku kas per balionas). Kiekvienas šūvis turėtų būti registruojamas. Ir galiausiai kokius tuos ginklus pasirinkti: stacionarius ar mobilius. Stacionarūs turėtų dengti kone visą sienos plotį, tai veikiausiai reiškia, kad jų gana tankiai pristatyti reikėtų. O su mobiliais reikėtų gana greitai reaguoti juos transportuojant į kitą vietą. Galiausiai šūviai turėtų būti suderinti ir su tomis tarnybomis, kurios seka/reguliuoja lėktuvų skrydžius. Kaip dėl cigarečių kontrabandos, tai gana didelės investicijos, kurios net neatsipirktų. Tokią "uždangą" paruošinėti galima būtų tik su ta mintim, kad ateity ji galėtų mus saugoti ir nuo karinio pobūdžio veiklos. O šiai dienai turbūt ekonomiškiausias variantas yra gaudyti tuos, kurie tas cigaretes paima ir tuos, kurie tas cigaretes perka. Tai iš principo būtent tai kas ir yra daroma.
bahuriux 2024-10-03 20:53
Fpv lėktuvėlis pasiektu tuos 5km, kad ir 10km jei reikia aukštį nesvarbu. Lieka tik klausimas kaip jį apginkluoti, kad prakiurdyti tą balioną. Beja ar žinot kad pusės degtukų dėžutės dydžio prietaisas pagamintas Kinijoj parduodanas už 16-20€ gali siūsti gps koordinates per 2g, 3g gsm tinklą per neregistruotą sim kortelę. Kontrabandinikų rojus šiuolaikinės technologijos, susirasti nusileidusį balioną su 5m paklaida jiems ne problema.
immortallt 2024-10-04 11:05
Tai visada nusikaltėliai naudojosi technologinėmis naujovėmis, o policija/saugumas vijosi. Va jei policija/saugumas investuoja į inovacijas ir yra priešakyje technologinių naujovių, tada jų efektyvumas šauna į viršų.