Juoda diena. „Jie pateko į žiaurią pasalą“ (Video)  ()

Ukrainos pajėgos Rusijos Kursko sritį šturmavo nuo 2024 m. rugpjūčio pradžios.


Marder
Marder
© Sonaz, CC BY-SA 2.0 DE | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Marder1A3.6.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp Ukrainos sėkmės, deja, pasitaiko ir nesėkmių – viena iš jų yra vertingos technikos praradimas surengtoje rusų pasaloje.

Su portalu „Forbes“ susijęs analitikas Davidas Axas pažymi, kad Ukrainos pajėgos pateko į „žiaurią pasalą“ į pietus nuo Veseloe gyvenvetės (Rusijoje, keli kilometrai nuo sienos su Ukraina). Ukrainiečiai ten prarado daug vertingos Vakarų technikos, kurią naudojo karinėms operacijoms Kursko srityje.

Rusijos kariai atmušė Ukrainos puolimą, iš viso sunaikindami maždaug 16 šarvuočių. Tarp jų yra ir tų, kurie plačiai laikomi geriausiais – švediški CV90, vokiški „Marder“ ir amerikietiški „Stryker“.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

 

Ukrainiečiai Kursko operacijoje naudoja vertingiausią įrangą, tačiau, anot „Forbes“ analitiko,  net ir šioms elitinėms pajėgoms sunku prasibrauti per gyvenvietes, esančias tiesiog už Rusijos ir Ukrainos sienos.

Problemų turi ir patys rusai. Rusijos armija masiškai praranda techniką, tačiau  ji turi didesnius rezervus, kuriais gali padengti nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(26)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: