„Atskris 40 naikintuvų.“ Vokietija uždegė žalią šviesą  (4)

Kalbama ape „Eurofighter“.


Eurofighter
Eurofighter
© Steve Lynes (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:EGVA_-_Eurofighter_EF-2000_Typhoon_-_Italian_Air_Force_-_MM7288_36-42_%2843028917635%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija preliminariai sutiko parduoti Turkijai 40 „Eurofighter“ lėktuvų, pranešė Turkijos žiniasklaida. Pasak Ankaros, Berlynas ilgą laiką blokavo sprendimą. Šiuo metu vyksta derybos dėl sandorio ir jei Vokietija nepakeis savo pozicijos, iš pradžių į Turkiją gali būti kuo greičiau pristatyti 24 naikintuvai.

Turkijos portalas „Hurriyet Daily News“ pranešė, kad Vokietija iš pradžių sutiko parduoti naikintuvus, kurių vertė maždaug 336 mln. eurų. Delegacija iš  Jungtinės Karalystės, Italijos, Ispanijos ir Vokietijos atvyko į Turkiją pradėti techninių derybų dėl susitarimo.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9964 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Numatoma, kad šios derybos truks maždaug tris savaites ir apims daugybę techninių detalių, įskaitant orlaivių įsigijimo proceso etapus, personalo mokymo subtilybes ir techninės priežiūros programų įgyvendinimą“, – skelbia portalas.

Po derybų ir galutinio Berlyno sutikimo Ankara turi kuo greičiau įsigyti 24 naikintuvus. Iš viso į Turkiją turi būti pristatyta 40 lėktuvų.

Manoma, kad sutikimas parduoti „Eurofighter“ gali atverti kelią didesniam kariniam ir ekonominiam šalių bendradarbiavimui. Vokietija sumažino karinės įrangos eksportą į Turkiją po to, kai Ankara pradėjo operacijas prieš Kurdistano darbininkų partiją (PKK) Sirijoje.

 

Interviu Turkijos dienraščiui „Milliyet“ ekspertai pažymėjo, kad „Eurofighter“ yra „optimalus pereinamasis sprendimas“, kol Turkijos oro pajėgoms nebus pristatyti vietinės gamybos „Kaan“ naikintuvai ir amerikiečių naikintuvai F-16 (Block 70 versijos).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(23)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)