„Virš Suvalkų koridoriaus.“ Pasirodė didžiulis JAV monstras (Foto)  ()

Misija truko net 19 valandų.


RQ-4B Global Hawk
RQ-4B Global Hawk
© U.S. Air Force photo by Bobbi Zapka | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Global_Hawk_1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinės oro pajėgos atliko stebėjimo misiją Suvalkų koridoriaus srityje, kuri yra labai svarbi NATO saugumui.

Rytinis NATO flangas reikalauja nuolatinio stebėjimo Rusijos ir Baltarusijos grėsmės akivaizdoje. Todėl amerikiečiai reguliariai siunčia specialius dronus ar žvalgybinius lėktuvus į Lenkijos regionus, kad atidžiai stebėtų situaciją regione. Jie yra viena iš priemonių, leidžiančių nustatyti galimą grėsmę. 

Vienas iš svarbiausių dronų tipų šioms užduotims atlikti yra Amerikoje pagaminti dronai RQ-4B „Global Hawk“. Tai reaktyvinio naikintuvo dydžio orlaiviai, galintys per vieną dieną surinkti išsamius duomenis apie priešo kariuomenės judėjimą iš regiono, kurio plotas yra apie 100 000 kvadratinių kilometrų. Tai tiek pat, kiek Islandijos ar Vengrijos plotas.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8815 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Sekmadienį (spalio 13 d.) JAV oro pajėgos vienu bepiločiu orlaiviu RQ-4B „Global Hawk“, pažymėtu FORTE10, stebėjo Karaliaučiaus srities ir Baltarusijos teritorijas. Dronas skrido iš Sigonella bazės Sicilijoje, Italijoje. Jis skrido palei NATO rytinį flangą per Rumuniją, Vengriją ir Slovakiją ir pasiekė Lenkiją.

 

 

Pasiekęs Lenkijos rytinę sieną, dronas pradėjo patruliavimo operaciją, skrisdamas maždaug 16-17 kilometrų aukštyje virš Pamario, Varmijos Mozūrijos ir Palenkės vaivadijų. Orlaivis šioje vietovėje praleido maždaug 19 valandų, todėl naujausia jo operacija buvo rekordinė. Į Sigonella bazę jis grįžo po beveik 29 valandų.

RQ-4B „Global Hawk“ yra Jungtinių Amerikos Valstijų šnipinėjimo nepilotuojamas orlaivis. Jis naudojamas atliekant ilgas žvalgybos, stebėjimo ir žvalgybos operacijas dideliame aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(6)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()