„Mes pasiruošę mūšiui.“ Teritoriją kirto sovietinis lėktuvnešis. Karas gali kilti bet kuriuo metu (Video)  ()

Akivaizdi provokacija.


Kinijos lėktuvnešis „Liaoning“
Kinijos lėktuvnešis „Liaoning“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=A0JhR_qZEso

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kinijos lėktuvnešis „Liaoning“ įplaukė į vandenis netoli Baši kanalo ir, kaip manoma, plaukia į vakarinę Ramiojo vandenyno dalį“, – sakoma Taivano gynybos ministerijos pranešime, kuriuo remiasi agentūra PAP. Taivano ginkluotosiose pajėgose paskelbta parengtis.

Baši kanalas yra 100 km ilgio sąsiauris tarp Taivanui priklausančios nedidelės Lan Ju salos ir Filipinams priklausančios Mavulio salos. Į kanalo vandenis įplaukė Kinijos laivų eskadra, kuri šiuo maršrutu plaukia į Ramųjį vandenyną.

Iš Pekino pusės tai akivaizdi provokacija ir jėgos demonstravimas: šis vandens telkinys laikomas potencialiu Kinijos ir Jungtinių Valstijų konflikto židiniu, o JAV karinis jūrų laivynas kartu su Filipinų laivais šiuose vandenyse vykdo bendrus manevrus ir patruliavimą – nuo 2016 m. nutraukto bendradarbiavimo atnaujinimo.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
6842 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Kinijos pajėgų buvimas į pietus nuo Taivano sukėlė jo ginkluotųjų pajėgų parengtį ir paskatino Taivano gynybos ministeriją socialinėje žiniasklaidoje paskelbti propagandinį vaizdo įrašą pavadinimu „Visiškai pasirengę ir laukiantys mūšio“.

Lėktuvnešis „Liaoning“ yra pirmasis Kinijos karinio jūrų laivyno lėktuvnešis. Laivas buvo pastatytas Nikolajevo laivų statykloje devintajame dešimtmetyje – kaip 1143.6 projekto vienetas – ketinant jį naudoti sovietų laivyne.

 

Po SSRS žlugimo statyba formaliai buvo tęsiama, tačiau praktiškai darbai buvo sustabdyti dėl lėšų stygiaus. Galiausiai1995 m. Rusija nusprendė nebaigti laivo statybos, tada 68 proc. baigtas lėktuvnešis buvo parduotas Kinijai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(7)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()