„Žmonės šį tą pražiopsojo. Rusija išves savo karius prie 1991 metų sienų“  ()

Ukrainos padėtis atrodo sudėtinga, bet Zelenskis vis dar kalba apie pergalės planą.


Kyjivas po rusų raketų atakos
Kyjivas po rusų raketų atakos
© Armyinform.com.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Destructions_in_Kyiv_after_Russian_attack,_2024-09-02_(02).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatydamas savo „pergalės planą“ Ukrainos parlamentui prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžė, kad esminės jo dalys – formalus kvietimas prisijungti prie NATO, draudimų smogti giliai į Rusijos teritoriją vakarietiškais ginklais pašalinimas, visiškas atsisakymas mainyti teritoriją į taiką ir invazijos į Kursko sritį tęsimas.

Nors Zelenskis savo taikos planą pristatė užsienio partneriams ir apie jį kalba jau kurį laiką, optimizmo pastaruoju metu iš tikrųjų yra mažiau. Per pastaruosius du mėnesius Ukraina neteko daug daugiau teritorijos nei per 2023 metus. Ukrainos galimybės atakuoti iš tikrųjų vertinamos prastai. Nematyti pajėgumų, kuriuos Ukraina galėtų panaudoti veržimuisi link Krymo. Vakaruose tyliai kalbama apie paliaubų ir, matyt, konflikto įšaldymo galimybę.

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
1310

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau prezidento administracijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas pabrėžia, kad žmonės šį tą pražiopsojo. „Pergalės planas nenumato visų Rusijos užgrobtų teritorijų išvadavimo karinėmis priemonėmis. Reikia priversti Rusijos Federaciją savarankiškai išvesti iš ten savo karius prie 1991 metų sienų“, teigė Podoliakas.

 

Panašu, kad Ukraina nori sukelti Rusijai didžiulius nuostolius ir priversti Rusiją suprasti, kad jos tikslai nebus pasiekti. Taip pat atrodo, kad invazija į Kurską, kuri yra įtraukta į tą planą, yra kertinė būsimų derybų dalis. Be to, tikėtina, kad smūgiai giliai į Rusijos teritoriją reikalingi ir tam, kad rusai pradėtų reikalauti savo valdžios užbaigti karą. Tik sunku įsivaizduoti, kaip Ukraina galėtų tai pasiekti artimiausiu metu, kai Vakaruose karo nuovargis jaučiamas labiau nei Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: