„Atsakys visi.“ Skelbiama mirties bausmė. Rusų laukia nepavydėtinas likimas  ()

Rusai atsakys už savo veiksmus.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=884884963824583&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga griežtai pasmerkė Rusijos įvykdytą Ukrainos karo belaisvių egzekuciją.

Tai teigiama ES vyriausiojo diplomato Josepo Borrellio pareiškime, pranešė Censor.NET.

Patikimų šaltinių duomenimis, nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos nelaisvėje žuvo mažiausiai 177 ukrainiečių karo belaisviai.

Visų pirma J. Borrellio pareiškime minima, kad spalio 10 d. Rusijos kariai Kursko srityje sušaudė devynis ukrainiečių karo belaisvius, o spalio 1 d. Donecko srityje Rusija įvykdė egzekuciją 16 karo belaisvių.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3872 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Europos Sąjunga griežtai smerkia šias žudynes, kurios yra dar vienas bjaurus Rusijos žiauraus elgesio su Ukrainos žmonėmis pavyzdys. Šie atvejai yra pasibaisėtini ir yra rimti Ženevos konvencijų pažeidimai. Jie rodo, kad Rusija nuolat ir sistemingai nepaiso tarptautinės teisės, ypač tarptautinės humanitarinės teisės“, – sakoma Europos diplomatijos vadovo pareiškime.

J. Borrelis pabrėžė, kad Rusija turi aiškių įsipareigojimų pagal JT Chartiją ir tarptautinę teisę, kurių privalo laikytis.

„Tai, kad Rusijos viešieji asmenys viešai ragina vykdyti egzekucijas Ukrainos karo belaisviams ir šlovina šias egzekucijas, ragindami vykdyti naujas, dar kartą atskleidžia tikrąją Kremliaus režimo prigimtį“, – sakė aukščiausiasis diplomatas.

 

JT Žmogaus teisių biuras (OHCHR) jau patvirtino, kad rusų pagrobėjai sistemingai naudojo daugybę įvairių kankinimo metodų, įskaitant seksualinę prievartą, prieš ukrainiečių karo belaisvius. ES taip pat smerkia tai, kad belaisviai neturi galimybės susisiekti su išoriniu pasauliu, o nepriklausomiems stebėtojams neleidžiama naudotis humanitarine pagalba.

„ES pakartoja savo tvirtą įsipareigojimą patraukti atsakomybėn visus Rusijos karo nusikaltimų prieš Ukrainą vykdytojus ir bendrininkus“, – pridūrė J. Borrellis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()