„...pasakė, kad neis į karą ir į Ukrainą nevažiuos“ (Foto, video)  ()

„Tai jį tada perdavė teismui.“



© НО.Медиа из России (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=i0rf32YwP_M&t=466s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotografas, gyvenimo stebėtojas Vikas Vikutauskas savo „Facebook“ paskyroje rašo, kad ir Rusijoje galima išvengti karo.

„Rusyne vienas ten toks vyresnysis leitenantas Дмитрий Василец pasakė, kad neis į karą. Atsisako vykdyti įsakymus ir važiuoti į Ukrainą, nes „yra budistas“, o budistai yra ten prieš smurtą ir taip toliau.

Iš pradžių jį ten visaip šiurpino, grasino, gąsdino. Bet jis toliau laikėsi savo „aš budistas ir niekur aš nevažiuosiu į jokias ten Ukrainas“. Tai jį tada perdavė teismui, teismas jį nuteisė 2,5 metų kolonijos. Ir pasodino.

Praėjo pusantrų metų ir jį dabar paleido į laisvę lygtinai. Tai jis įrašė video, kur jam viskas gerai, viskas tvarkoj. Viskas, laisvas žmogus. Ir į karą jo daugiau neims niekas, nes visi tingi parintis ten su visokiais budistais.

Ir jis gyvas, nesuluošintas, su kojomis, rankomis vietoje. Ir sėdėjo realiai ne už nusikaltimą, o už tai, kad liko kažkiek moralės bei žmogiškumo, kai milijonams rusyne to išsaugoti nepavyko. Pasirodo ir taip buvo galima. Galima buvo tiesiog pusantrų metų atsėdėti, likti gyvam, nesuluošintam ir plius likti žmogum“, – rašo jis.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2252

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

 

„Jis tapo pirmuoju kariškiu, apkaltintu „atsisakymu dalyvauti karo veiksmuose“, – rašo „Nastojaščiaja vremia“ X paskyroje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: