„Pristatėme, parengėme, padarėme. Jaučiat skirtumą?“ Vakarai gauna į skūrą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-10-22 18:14
Diktatūros žino ko nori - sunaikinti demokratijas. O demokratijos nežino, kaip čia elgtis. Nori švelniai ir humaniškai susitarti Ir nori nustumti visaip mintį, kad tai blogas manymas, tempia laiką.
kestutisz 2024-10-22 20:43
Nes... tai demokratijos. Ką konkrečiai norėtum pvz siųsti į kitą pasaulio galą kariauti už kažką (kai realiai net nepuola tavęs tiesiogiai) - savo vaiką ar geriau kaimyno? O kaimynas ne prieš? O jei net ir jei tarkim dauguma bevaikių surinks 51% siųsti vaikus tų kurie jų turi - jau bus ok?
Benediktas 2024-10-22 21:05
Žiūrėkime šalies mastu. Šalies mastu yra jegos strukturos, kuros ne svelniai tavrko reikalus: policija, Aras ir t.t. Visi supranta, kad su banditais šalyje nesusitarsi, beprasmiska, reikia naudoti jėgą. Ir tai veikia. Nes žinai, jei banditų negaudyti ir nebausi, nors dar tavęs nepuola konkrečiai - tai šalyje įsivyraus betvarkė. Visi sutinka, kad reikia moketi policijai ir Arui algas. Nes vieną dieną banditai ateis ir pas tave. Tai jei tai padidinti pasaulio mąstu, tas pats. Yra šalys, kurios nusiteikę mus naikinti ir mums linki blogo. Ne žmonės, žmonės tai apnuodyti propogandos, bet valdžios jų. Tai reikia kažką daryt visiems aktyviai kolektyviai. Čia nieko nesusitarsi, bus tik blogiau toliau.
kestutisz 2024-10-22 21:48
Tai kokie variantai? Tie kas nori - jau kariauja. Tikimybė išgyventi kare kur kas mažesnė nei policinėse vidaus struktūrose. Realiai matau tik vieną variantą ir to kol kas neleidžia - duoti ilgo nuotolio raketų/padėti jas gamintis patiems ir daužyti per atstumą viską kas tik yra. Dėl žmonių fronte - labai abejoju.
Benediktas 2024-10-22 22:21
Būtent! Jau seniai tai aišku. Naikint reikia logistiką Rusijos teritorijoje, kad rusai neturėtų su kuo kariaut Ukrainos teritorijoje. Neatvežtų kuro, nes gamyklos susprogdintos, neveiktų geležinkelis, išsproginėtų sandėliai bent 500km iki Ukrainos, laivai negabentų naftos uostuose. Svarbiausia vakarams neriekia net patiems nieko daryti jau 3 metus. Tik duokit raketas, apmokinkit ir tegul dirba ukrainiečiai. Duoti lektuvus. Jau tris metus tuos pilotus mokina, niekaip neparuosia. Na ir ginklu pramone jau pagaliau reikia paleisiti. Kaip jie galvoja kovoti su diktaturomis be raketų, be amunicijos -susitarimais, kur ant tų sisitarimų diktatūros yra 'dėję'?