„Zelenskio pareiškimas buvo „smūgis“ ir „šokas“.“ Ukraina skelbia ultimatumą  (6)

Ukrainos valdžia jau atvirai kalba.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Copernicus (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=cYixZlQzg_E

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-19 „Zelenskio pareiškimas buvo „smūgis“ ir „šokas“.“ Ukraina skelbia ultimatumą  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valdžia jau atvirai kalba apie branduolinių ginklų arsenalo atstatymą, rašo laikraštis BILD, remdamasis neseniai Ukrainoje viešėjusiu atvirų duomenų analizės ekspertu Julianu Röpke.

Šiandien Briuselyje, Europos Vadovų Tarybos susitikimo kuluaruose, Volodymyras Zelenskis priminė, kad tik prieš 30 metų pasirašytame Budapešto memorandume 1994 m., dalyvaujant Rusijos Federacijai, JAV ir JK, Ukrainai buvo pažadėta apsaugoti jos teritorinį vientisumą ir suverenitetą mainais už branduolinių ginklų atsisakymą. Tačiau dabar šis įsipareigojimas nepasiteisina, todėl šalies saugumą gali užtikrinti arba narystė NATO, arba branduolinis ginklas. Prezidentas Zelenskis apie tai kalbėjo labai atvirai ir tai gali būti interpretuojama kaip šantažas.

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
2988

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak Juliano Röpke, BILD, Zelenskio pareiškimas buvo „smūgis“ ir „šokas“ Vakarų žurnalistams. Anot Röpke, prieš kelis mėnesius aukštas Ukrainos pareigūnas BILD ir kitiems politikų bei žurnalistų vidiniam ratui pareiškė, kad Ukraina neleis antrosios Rusijos ginkluotųjų pajėgų kampanijos prieš Kyjivą ir, kad nuo to apsisaugotų, bus atstatytas Ukrainos branduolinis arsenalas, kurio šalis savo noru atsisakė 1990 m.

„Turime medžiagų, turime reikiamų žinių. Mums prireiks poros savaičių, kad pagamintume atominę bombą! Vakarai turėtų mažiau galvoti apie Rusijos raudonąsias linijas ir daug daugiau dėmesio skirti mūsų raudonosioms linijoms“, – perspėjo Ukrainos vyriausybės pareigūnas, dirbantis su ginklų tiekimu Ukrainos kariuomenei.

 

Šiandien Zelenskis taip pat sakė, kad susitikimo su Donaldu Trumpu metu jis pateikė jam savo argumentus dėl branduolinių ginklų:

„Pokalbyje su Donaldu Trumpu jam pasakiau: koks yra mūsų sprendimas? Arba Ukraina turės branduolinį ginklą ir tai bus mūsų gynyba, arba turėsime prisijungti prie kažkokio aljanso. Be NATO mes nežinome jokių aktyvių aljansų. NATO šalys šiandien nekariauja. NATO šalyse gyvena žmonės... Todėl mes renkamės NATO, o ne branduolinius ginklus. Mes pasirenkame NATO. Ir manau, kad Donaldas Trumpas mane išgirdo. Jis atsakė: Jūs turite sąžiningų argumentų“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(7)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)