„Zelenskio pareiškimas buvo „smūgis“ ir „šokas“.“ Ukraina skelbia ultimatumą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2024-10-19 09:16
Nu niekaip nepatikėsiu, kad imtų ir nusilipdytų atominę per kelias savaites.
mixed 2024-10-19 09:57
Tai gal 2metus tam ruosesi paslapcia, kad nesubombintu laboratoriju..
Hmz 2024-10-19 10:19
Turint omeny, kiek Ukrainoje yra rusofilų ir kyšininkų (hint: daugiau nei įsivaizduoji), per tuos 2 metus rusai seniai būtų sužinoję.
Myslius 2024-10-19 10:57
Per kelias savaites tai nepagamintu, perdejo. Bet pati bomba tai nera sudetingas mechanizmas, paprasciausiai kritine mase (labiau tankis, kai koeficientas virsina 1), kiekvienas fizikas zino. Sudetinga pagaminti raketa, jos varikli, irenkti sachtas. O bomba, bomba paprasta. Kaina branduolines galvutes kazkur 100 milijonu, svoris 200 kg, gali ir dronu numest tokia. Ukrainietiskas Sokol-300 iki 300 kg turi payload capacity. Jei vandeniline bomba darytai tai sudetingiau, implosion'as, praktiskai dviguba bomba. Uranine paprastesne.
kestutisz 2024-10-19 13:00
Nėra ten viskas taip paprasta kaip nžn, paveiksliukuose ar jutubuose. Pvz yra niuansas, kad pirmosios kur nuo konvejerio buvo pristatytos tiesiai japonam - naudingai suveikė gal tik koks procentas urano. Likęs išsitaškė ir tiek nes ta kritinę masę padaryti idealią per visą branduolį padaryti yra be galo sunku. Gerai, kad suveikė psichologiškai, bo praktiškai tai ten buvo nekažką. Aišku po to jau visi suprato kodėl, taip jau nebekartoja, plius atrado neutronų boostinimo triuką, detonavimo bangų formavimą etc. Plius tikrai dar dalis gal prie sovietų turėjo reikalų su naujesnėm technologijom ir know how. Medžiagos rastų, aišku ne per dvi savaites - urano rūda ten kasama, netgi kažkiek berods sodrinama (Westinghouse'ui?) ir taip, plutonio tikėtina irgi galėtų pasigaminti/ištraukti iš atidirbusio kuro saugyklų. Bet čia iš esmės manau yra kur kas paprasčiau - per tas dvi savaites gali duot kažkas iš partnerių gatavus gaminius, kad tik ukrainiečiai nepradėtų virtuvėse šalia dronų dar ir urano sodrinti, bo paskui visas internetas bus tikslių receptų :)
Myslius 2024-10-19 14:19
Na kad yra internete informacijos apie sodrinima, ne iki giliu detaliu, bet kas ismano tai supranta minti kaip sodrinti. Ukrainieciai tikrai gali pasidaryti patys, ir reliatyviai greitai. Rusijai blogiausias scenarijus tai butu partizaninis karas su Ukraina, nes tada tokios bombos gali buti realiai panaudotos, vyriausybe ir kariuomene tai abejoju ar panaudotu net jei pasigamintu. O partneriai tai tikrai neduos.