„Dešimtys ir šimtai tūkstančių...“ Zalužnas skelbia ukrainiečių nuostolius  ()

Nepaisant pralaimėjimų, ukrainiečiai toliau kovoja, pabrėžė buvęs kariuomenės vadas. Jis pažymėjo, kad Kinija, Šiaurės Korėja ir Iranas dabar yra Rusijos pusėje kare.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=893386759641070&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-18 „Dešimtys ir šimtai tūkstančių...“ Zalužnas skelbia ukrainiečių nuostolius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kare žuvo daugiau nei 30 000 žmonių, šimtai tūkstančių buvo sužeista. Tai pranešė Ukrainos ambasadorius JK ir buvęs vyriausiasis pajėgų vadas Valerijus Zalužnas spalio 17 dieną sakydamas kalbą Karališkajame tarptautinių santykių institute Londone.

„Jau žuvo daugiau nei 30 000 žmonių. Šimtai tūkstančių buvo sužeisti, bet mes toliau kovojame. Šis faktas yra bene pagrindinis įrodymas, kad mes, ukrainiečiai, siekiame gyventi civilizuotame Vakarų pasaulyje“, – sakė jis.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2291

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Ambasadorius pridūrė, kad Kinija, Šiaurės Korėja ir Iranas susivienijo prieš Ukrainą. Jie stojo į Rusijos pusę kare prieš Ukrainą, net nežinodami, kur ji yra.

„Kinija, Šiaurės Korėja ir Iranas susivienijo aplink Rusiją. Dauguma šios šalys net nežino, kur yra Ukraina“, – sakė Valerijus Zalužnas.

Diplomatas pabrėžė, kad pasaulyje yra šalių, kurios sugebėjo pasitraukti iš autoritarinių imperijų ir režimų. Kai kurios prisijungė prie kolektyvinių Vakarų, kai kurios tęsia kovą, kad prisijungtų prie civilizuoto pasaulio, kartu išlaikydamos pavojų prarasti savo valstybingumą. O Sakartvelas ir Baltarusija jau prarado formalią nepriklausomybę. Dėl įnirtingos Rusijos opozicijos ir savo neryžtingumo Ukraina atsidūrė kare už savo nepriklausomybę nuo autoritarinės imperijos.

 

„Turime būti tikri, kad Ukrainos niekas neužpuls mažiausiai 100 metų. Mes norime turėti savo ir savo vaikų saugumo garantiją“, – sakė buvęs Ukrainos pajėgų vadas.

Jis pažymėjo, kad tai įmanoma, jei Ukraina įstos į NATO. Anot jo, „šiandien alternatyvos nėra“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(6)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()