Branduoliniai ginklai Vengrijoje. Kas vyksta?  ()

Vakarų žurnalistai praleido svarbią detalę.


F-15 Eagle
F-15 Eagle
© Gerry Metzler, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F-15E_Strike_Eagle.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos, vykdydamos Europos gynybos iniciatyvą, pradėjo modernizuoti Kečkemeto oro bazę Vengrijoje. Projekto tikslas – parengti bazę taktinių naikintuvų ir strateginių transporto lėktuvų, galinčių vykdyti NATO misijas, dislokavimui, o tai siejama su padidėjusia įtampa santykiuose su Rusija. Apie tai rašo britų laikraštis „The Telegraph“.

Modernizuojant aviacijos bazę, planuojama pastatyti stovėjimo vietą naikintuvams, lygiagretų riedėjimo taką, naują apšvietimą ir infrastruktūrą krovinių pristatymui.

Ypatingas dėmesys skiriamas galimybei dislokuoti naikintuvus F-15 „Eagle“, galinčius gabenti branduolines bombas B61-12, taip pat atakos A-10 „Thunderbolt II“ ir transportinius lėktuvus C-5 „Galaxy“.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
1966 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Kečkemeto bazėje JAV karinių oro pajėgų naikintuvus F-15 ir F-16 jau dislokavo per pratybas, tačiau šiuo metu bazė ruošiama nuolatiniam šių orlaivių bazavimui. Straipsnio autoriai pabrėžė, kad anksčiau panašių veiksmų buvo imtasi JK, kur JAV ketina pirmą kartą per 15 metų dislokuoti branduolinį ginklą.

Tuo tarpu „Defense Express“ apžvalgininkai mano, kad informacija apie amerikiečių ketinimus dislokuoti branduolinius ginklus Vengrijoje greičiausiai yra netikra.

 

Anot analitikų, britų žurnalistų išvados buvo pagrįstos tuo, kad F-15 gali gabenti s branduolines bombas B61-12, kurios bus dislokuotos Lakenheath oro bazėje JK.

Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad Kečkemeto oro bazės modernizavimas apsiriboja palyginti nedideliu mastu. Darbai apima taktinės orlaivių stovėjimo aikštelės statybą, apšvietimo modernizavimą ir privažiavimo kelių patobulinimus.

Tačiau svarbus momentas yra tai, kad planai dėl taktinės branduolinės amunicijos saugojimo objektų bazėje statybos nebuvo paskelbti. O tokios sąlygos nebuvimas aiškiai rodo, kad kalbos apie branduolinių ginklų dislokavimą šioje bazėje tikriausiai yra per anksti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(8)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()