„Jie buvo gyvybiškai svarbūs.“ Užblokuoti paskutiniai bankai. Rusijoje prasidėjo milžiniška krizė  ()

Pardavimas praktiškai neimanomas.


Rusijos penkių rublių moneta
Rusijos penkių rublių moneta
© furud (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/coin-five-rubles-money-finance-1913649/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vyriausybė blokuoja Vakarų bankų grupių „Raiffeisen Bank International AG“ ir „UniCredit SpA“ antrinių įmonių Rusijoje pardavimą.

Rusijos vyriausybė įspėjo, kad blokuos Vakarų bankų bandymus parduoti savo antrines įmones Rusijoje bet kuriam pirkėjui, kuris rizikuoja patekti į sankcijų taikymo sritį, praneša „Bloomberg“, remdamasi savo šaltiniais.

„Tai faktiškai eliminuoja Rusijos pirkėjus ir, atsižvelgiant į Vakarų vyriausybių pasipriešinimą bet kokiam išorės pirkėjui, pardavimą daro praktiškai neįmanomą“, – teigia agentūra.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2426 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Pasak „Bloomberg“ šaltinių, praėjusiais metais Abu Dabio investicinis fondas „Mubadala Investment Co.“ atsisakė sandorio dėl „UniCredit“ padalinių Rusijoje įsigijimo, motyvuodamas tuo, kad tam prieštarautų JAV vyriausybė.

Be to, „Raiffeisen“ ir „UniCredit“ antrines įmones Rusijoje Putino vyriausybė laiko gyvybiškai svarbiais užsienio mokėjimų kanalais, paaiškino vienas iš agentūros šaltinių.

Spaudžiami Europos centrinio banko, „Raiffeisen“ ir „UniCredit“ vadovai stengiasi parduoti turtą Rusijoje, kad sumažintų nuostolius, riziką netyčia pažeisti sankcijas ir apribotų galimą žalą reputacijai.

 

Tačiau Rusija apsunkina tarptautinių bendrovių galimybes pasitraukti iš rinkos. Vyriausybė įsteigė specialią komisiją turto pardavimui patvirtinti ir įpareigojo užsienio savininkus parduoti Rusijos turtą su nuolaida ir sumokėti vadinamąjį „išėjimo mokestį“ į Rusijos biudžetą.

Praėjusią savaitę Rusijos vyriausybė nusprendė dar labiau apsunkinti šias taisykles: užsienio pardavėjui parduodant Rusijos turtą nuolaida nuo 50 % rinkos vertės buvo padidinta iki 60 %, o „pasitraukimo mokestis“ – iki 35 %. Be to, sandorius, kurių vertė viršija 50 mlrd. rublių (515 mln. JAV dolerių), nuo šiol turės patvirtinti asmeniškai V. Putinas.

 

Bendrovės „UniCredit“ ir „Raiffeisen“ apribojo veiklą Rusijoje, tačiau vis dar leidžia atlikti kai kuriuos mokėjimus, taip pat ir užsienio valiuta, jei sandoriams netaikomos sankcijos. Dėl to jos yra vertingas turtas Rusijai, kuri nuo birželio mėn. išgyvena tarptautinių mokėjimų krizę, priduria agentūros šaltiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()