„Reikia kažką užkariauti. Jau dalijamos žemės Estijoje“  (1)

Europoje auga įtampa.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO pradėjo branduolines pratybas, kurių tikslas – išbandyti ir sustiprinti Aljanso gynybinius pajėgumus situacijose, kai naudojami branduoliniai ginklai. Šios pratybos, kaip karinio planavimo dalis, vyksta kiekvienais metais.

Latvijos kariuomenės majoras ir Nacionalinės gvardijos štabo karininkas Jānis Slaidiņš TV24 laidoje „Aktualiai apie karines operacijas Ukrainoje“ paaiškino apie didėjančią įtampą ir Rusijos reakciją į NATO pratybas.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9229 5

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Jis atkreipia dėmesį: „Rusija tai laiko grėsme, nes, jos nuomone, NATO treniruojasi vykdyti smūgius Rusijos teritorijoje.“

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos propagandos kanalai tikriausiai naudos šias pratybas, kad dar labiau kurstytų neigiamas nuotaikas prieš NATO.

Slaidiņš priminė, kad bendras NATO pratybų tikslas – apsaugoti valstybes nares ir stiprinti sąjungininkų vienybę. Jis taip pat kritikavo Rusijoje vyraujantį mąstymą:

 

„Propagandiniuose kanaluose jau dalijamos žemės Ukrainoje ir Estijoje... Rusija visada mato, kad reikia kažką užkariauti. Jie patys turi pakankamai žemės. Tereikia pasiimti šluotą, išsišluoti ir sukurti gražią šalį be imperializmo. Bet jiems visada reikia ką nors užkariauti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(5)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)