„Dabar jie ateis į karą. Rusija susimovė“  ()

Rusija susimovė.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=756735353306212&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalėjime kalintis buvęs „Donecko Liaudies Respublikos“ gynybos ministras Igoris Girkinas (Strelkovas) išsiuntė laišką savo bendražygiams. Jame Strelkovas apibendrina šių karo metų rezultatus, nes, anot jo, „iki rudens bekelės pradžios liko visai nedaug laiko ir, pagal viską, galima laikyti vasaros-rudens kampaniją baigta“.

Strelkovas rašo, kad „apskritai kampanija kariniu požiūriu buvo lygiosios“.

Rusijos Taryba negalėjo sukurti vadinamosios „buferinės zonos“ Charkivo srityje ir čia įveikti priešo gynybą. Nepavyko užfiksuoti net artimiausio puolimo taikinio – Vovčansko miesto ir aplink jį sukurti stabilaus placdarmo, kuris keltų grėsmę Charkivui. Savo ruožtu Ukrainos pajėgos įsiveržė į Kursko sritį, užgrobdamos Sudžą (kaimą – rajono centrą), o tai „anuliavo“ visas mūsų sėkmes ir sukūrė didžiulę naują ginkluoto pasipriešinimo zoną. Taigi, turime „aktyvų“ Vuhledarą ir apie 40 kitų gyvenviečių, „pasyvių“ – pusantro priešo užimtų Kursko srities rajonų. Rezultatas – „taktinės lygiosios“, – rašo Strelkovas.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
1910 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Tačiau „lygiosios“, priduria jis, yra tik „įsivaizduojamos“.

„Tiesą sakant, mes (Rusija) šią vasarą/rudenį patyrėme strateginę karinę nesėkmę. Rusija susimovė. Mums nepavyko įgyvendinti didelio masto puolimo prieš Charkivą plano, kuriam per metus buvo paruoštos pajėgos, priemonės ir rezervai. Ir tada praleidome ne per stiprų, bet labai skaudų smūgį žemės operacijų perkėlimu į savo teritoriją. Bet svarbiausia, kad praradome laiką. Tai pralaimėjimas“, – rašo Girkinas.

 

Girkinas prognozuoja, kad po „įžeidžiančio smūgio prie Kursko“ Rusija greit sulauks ir naujų smūgių : „Deja, tai praktiškai neišvengiama. Kaip greitai tai įvyks, sunku pasakyti, tačiau galime atsargiai manyti, kad ateinančiais metais Baltarusija, taip pat (galbūt) Moldova, gali dalyvauti kare. Neatmestas ir Lenkijos ir Rumunijos dalyvavimas (nors ir be karo paskelbimo, manau).“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: