„Jakutai Rusijoje baigėsi. Juodieji rusai pavedė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-10-23 10:08
Bet Putinas, skirtingai nuo vakarų, bando įvairiai spręsti savo problemas. Kaip puikiai pajungia savo partnerius, kad tie net savo karius siunčia. Vakarai paskendę baimėje, ignoravime dėl jos ir sprendimų priėmimo aklavietėje - duoti Ukrainai raketų ar ne. Greičiau rinkimai Amerikoje, nes panašu, kad iki jų nieko neduos ir neleis, o kai išrinks Trumpą, tai bent jau bus aišku, kad neduos.
HardAxe 2024-10-23 11:44
būtent. jei būtų simetrinis vakarų atsakas (balistinės raketos, kalnai ilgo nuotolio dronų, leidimas atakuoti civilinius taikinius sostinėje, karių dislokavimas), kara važiuoti į labai teigiamą pusę.
Benediktas 2024-10-23 11:54
Kokius civilinius taikinius turi omenyje?
kestutisz 2024-10-23 11:57
Tarkim tas pats kremlius ar liliputimno bunkeris/dačios - viskas yra "civiliniai" taikiniai. Naftos bazės, elektrinės ir netgi spirito gamyklos - nu dar ok, realiai dvigubos paskirties.
Benediktas 2024-10-23 12:12
Normalu. Ukraina turi teisę gintis. Tokius pastatus turi teisę naikinti. Nes dabar gaunasi, kad Rusija tai daro, o Ukrainai leidžia tik su savo ginklais. Jau ant tiek išsigandę vakarai. Kaip padaryti, kad tai baigtųsi? Tiesiog Rusija turi išvesti kariuomenę iš Ukrainos. Turi Rusijai pritrukti kuro ir ginklų Ukrainoje.
kestutisz 2024-10-23 13:36
Tai taip. Bet realiai - raketos pirmiausia turi skristi į kremlių ir sulyginti su žeme - kad liaudis suprastų kas yra kas. O čia jau "negalima", nes nu "civilinis", oficialiai legitimi valdžia. Net tiem patiem rusam nuostolio būtų vsumoj mažiau. Plius fsb/kgb ir pan bazės/valdymo organai - kad liaudį supratusią jog karalius visgi nuogas galėtų patogiau vesti kažkas link kažkokių veiksmų.
Benediktas 2024-10-23 13:53
Manai, jei Kremlių nugriaus su raketom, tai paprasti rusai sukils ir nuvers Putina? Dar tiki, kad paprasti žmonės gali kažką nuversti Rusijoje, kol turi ką valgyt ir šilta? Rusijos žmonėms visiškai px, kas valdžioje, kol patenkinami baziniai poreikiai. Vietoj Kremliaus ir Mauzoliejaus bus duobė ir visi gyvens, kaip gyveno, svarbu jų nejudintų. Va jei Maskvoje, Peterburge šildymo nebūtų visą sezoną - būtų rimtesnis reikalai.
HardAxe 2024-10-23 14:47
civiliniai: geležinkeliai, elektrinės, pagrindiniai rusijos oro uostai, dujų/naftos pastotės, valstybinės reikšmės tiltai. Vieną dieną turi dingsti šildymas makvoj, kitą savaitę griūti viadukas ir susidaryti nesuvokiami kamščiai, trečią - sustoti geležinkeliai, maskvos oro uostas. Bet kas, kas gadina verslą ir turtingų žmonių gyvenimą. Ilgoj perspektyvoj ekonomika yra karo variklis. Realybėj niekas ten elektros pastoties negriaus kažkur pamaskvėj, bet paleisti himars raketą į naftos bazę ar geležinkelio mazgą - apie tai neturėtų būti diskusijų, kau rusija mėtos svetimas raketas į ukrainos infrastruktūrą. Būtų sveika uždrausti rusų lėktuvu skrydžius į NATO oro erdvę, pvz turkiją. Arba apmokestinti, 90% mokesčio pervedant į UA sąskaitas.
kestutisz 2024-10-23 15:21
"Paprasti rusai" tai yra banda, jei atsiras naujas vadas kuris saky nu ir nafig tas karas, geriau visgi tų pačių vakarų dėka bandysim įjungt šilumą žiemą toj pačioj maskvoj, ar gal sutarsim jog vėl atvežtų humanitarinės pagalbos ir nereikės graužt žiurkių - minia eis paskui jį. O iki tos stadijos ir reikia davesti nuotolinėmis priemonėmis, ir negailint - žiemą, prie -20 ir dar žemiau, išmušant elektrą, šildymą, geležinkelius, kelius, dujotiekius ir pan. Tie patys fsb nelabai norės kažkur masiškai būriuotis kai į juos pradės kažkas skraidyt, o po vieną jie irgi niekas.
Benediktas 2024-10-23 15:29
Taip, jei atsirastų naujas lyderis. Bet Putiną reikia pašalint pirma, nes Putinas neleis atsirasti tokiam lyderiui. Toks lyderis gali atsirasti tik iš armijos vadovaujančio personalo ir turi būti su palaikymu kolegų ir turi nesusekti besitariant. Nes tokie generolai pro langus gerai skraido kitą dieną, nes vyksta totalus sekimas nuotaikų armijoje ir tarp oliharchų. Joks paprastas žmogus negali tapti lyderiu - jis niekas, greitai bus pašalintas. Rusijoje gi visi nori skųsti, kad įtikti varldžiai.
immortallt 2024-10-23 16:07
O tai dabar įsivaizduok situaciją, kai pats visko valdyti negali, bet tiek visi nepatenkinti, kad reguliariai savo paties statytus vadus išstumi per langą. Kas norės būt tavo vadu, kai net neketindamas išduoti, dėl paranojos, didelė grėsmė iškristi per langą, juos plaunant, lauke esant -35 laipsniams.
Benediktas 2024-10-23 16:24
Tikiuos link to ir einama Rusijoje - spaudimo, įtampos didėjimo. Kad generolai, kažkaip sugebės susvienyti ir veikti ryžtingai neutralizuojant Putiną. Tada viskas toliau spręsis savaime. Bet kad toks spaudimas vyktų - Ukrainai turi duoti raketas ir leisti jomis smūgiuoti Rusijos gilumoje. Kol kas vakarai svarsto - leisti ar neleisti. 'Labai sunkus klausimas.'
immortallt 2024-10-23 19:55
Vieningai maskolyne? Dvejoju. Realiai nereikia jokio spaudimo, kad nusbaigtų maskoliai. Jei palūkanas centriniai bankai pas mus mažina daugmaž į ketvirtį per 0,25%, tai maskolyne didina 1% kas mėnesį. Valstybė už 20% tuoj negalės pasiskolinti, nes ir mažas emisijas ir taip vos pavyksta išparduoti. Naftos pelną panašu naudoja neatidedant naujiems gręžiniams pinigų. Dujos - nuostolingos liko, kai vakarai nebeperka už brangiai. Jau nekalbant apie prarastas investicijas Baltijos dugne, kur jau sugadinta su visam. Kiti rodo, kad va, auga maskolyno BVP, kad viskas gerai su ekonomika. Nutyli, kad tuo tarpu sukauptos lėšos iš naftos, kur buvo ateities pensijoms, nes ir esamų palaikyti nebesugebės, išleisti baigia per 2 metus. Realiai įtariu, kad vakarai tiesiog stengiasi, kad Ukraina nepralaimėtų, ir konfliktas tęstųsi kuo ilgiau. Taip išsekins ir pralaimės ne tik maskoliai, bet ir Š. Korėja, Iranas, ir kas tik nori, gal net kinai kažkiek praras, nors tie realiai gaminti gali.