„13 iš 18.“ Metami paskutiniai „Leopard 2A6“ (Foto)  ()

Tik keli dalyvauja mūšiuose.


Tankas „Leopard 2A6“
Tankas „Leopard 2A6“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=1Sr73gVYFdo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė nuotraukos, kuriose matyti vienas iš Ukrainos kariuomenėje naudojamų tankų „Leopard 2A6“. Mašina buvo smarkiai modifikuota ir aprūpinta elementais, skirtais padidinti jos patvarumą. Tokių priemonių ukrainiečiai imasi baimindamiesi tolesnių nuostolių, nes rusai jau likvidavo keliolika šių vertingų tankų.

Vokiečių „Leopardai“ yra gausiausi naudojami NATO tankai Ukrainoje. Leopard 2A6 yra naujausias variantas ir apskritai naujausias NATO tankas Ukrainoje. Jis buvo pagamintas 2000-ųjų pradžioje kaip atsakas į Rusijos T-90 šeimos tankus.

Iš Vokietijos ir Portugalijos Ukrainai buvo pristatyta 18 tankų „Leopard 2A6“, tačiau tik keli iš jų tebedalyvauja kovose. Tiesą sakant, rusai likvidavo net 13 šių tankų, iš kurių septynis pavyko sunaikinti (kiti buvo apgadinti arba palikti besievakuojančių ukrainiečių). Siekdami apsaugoti likusius vienetus, ukrainiečiai nusprendė juos modifikuoti.

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
3023

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Nors „Leopard 2A6“ yra daug tvirtesnis už senesnius šio vokiško tanko variantus, karo Ukrainoje realijos lėmė tai, kad vis dėlto jam įrengiama papildoma apsauga.

 

Visų pirma ukrainiečiai naudoja juostinius šarvus, montuojamus per 0,5 m nuo tanko šarvų, kurie, nors yra palyginti lengvos konstrukcijos, padidina apsaugos lygį nuo paprastų prieštankinių granatų (pvz., iš granatsvaidžių RPG-7).

Kitos ukrainiečių įdiegtos modifikacijos – tinklai, skirti apsisaugoti nuo rusų naudojamų naudojamų bepiločių kamikadzių dronų, ir „Kontakt-1“ reaktyvinės šarvuotės kubai, skirti apsisaugoti nuo prieštankinių raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()