NATO smogs iš kosmoso? Viskas jau suderinta  ()

NATO aljansas pradėjo įgyvendinti planus sukurti karinį palydovinį ryšių tinklą Arkties regionui, kurio tikslas – stiprinti šiaurinę gynybą nuo Rusijos.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/119192

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Politico“.

NATO gynybos ministrų susitikimo Briuselyje kuluaruose 13 šalių blokas susitarė tęsti „Northlink“ iniciatyvą, kurios tikslas – sukurti kosminiu pagrindu veikiančias ryšio sistemas Arkties regione, naudojant jau egzistuojančius komercinius palydovus.

Šis planas apima „ryšio palydovinių konstelacijų paslaugų naudojimą“, siekiant sukurti patikimą „daugiatautį ryšių tinklą Arkties regionui“, teigė NATO.

Nors NATO tiesiogiai nevaldo savo palydovų, 2018 m. Aljansas paskelbė kosmosą penktuoju karo veiksmų lauku. Kitais metais Vokietijoje, Ramšteino oro pajėgų bazėje, buvo įkurtas specialus NATO kosmoso valdymo centras.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
2389 3

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Rusija, kuri taip pat ribojasi su Arktimi, pastaruoju metu intensyvino savo veiklą šiame regione, įskaitant perspėjimus dėl galimų palydovų trikdymo atakų.

Danija, Kanada, Islandija, Norvegija ir JAV kontroliuoja teritorijas Arkties regione ir yra NATO narės. Kartu su jomis, prie Aljanso neseniai prisijungė ir Švedija bei Suomija.

 

Visos šios šalys yra „Northlink“ projekto dalyvės, taip pat ir Prancūzija, Vokietija, Vengrija, Italija, Liuksemburgas bei Nyderlandai.

Be to, apie 14 NATO narių, ketvirtadienį susitarė pradėti vadinamąją „Starlift“ iniciatyvą, kuri sieks užtikrinti raketų paleidimo pajėgumus. Šią iniciatyvą remia Belgija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Vengrija, Italija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Norvegija, Ispanija, Švedija, Turkija, Didžioji Britanija ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()