„Sholzas pažvelgė į Bideną… Dabar prasidės totalus naikinimas“ (Foto)  ()

Rusijos lokys vis labiau ir labiau įžūlėja.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Alvydas Medalinskas savo „Facebook“ paskyroje apžvelgia, ką reiškia Vakarų dvejojimas dėl leidimo Ukrainai smogti giliai į Rusijos teritoriją.

„Du partneriai ir konsensusas.

JAV Prezidentas Baidenas pasakė, kad nėra konsensuso tarp partnerių dėl Prezidento Zelenskio pasiūlyto Ukrainos stojimo į NATO plano ir pažvelgė į Vokietijos kanclerį Scholzą. Vokietijos kancleris Sholzas atsakė tuo pačiu, pažvelgdamas į JAV Prezidentą.

Baidenas dar pridūrė, kad tarp partnerių nėra konsensuso dėl to, kad Vakarų suteikti ginklai smogtų į Rusijos gilumą. Sholzas pakartojo, kad Taurus ir neduos.

Putinas abiems, matyt, stipriai paplojo…

Orbanas ir Fico taip pat.

Rusijos diktatorius po šių pareiškimų dar labiau suintensyvins Ukrainos puolimą, suvokęs, kad sklandančiomis bombomis, kurias paleidžia iš karinių lėktuvų, toliau gali griuvėsiais versti Ukrainos gynybą, o kariai fronte vis labiau demoralizuojami.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2291

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Vakarų lyderiai po Baideno, matyt, paskutinio apsilankymo Europoje, kaip šalies vadovo, išsiskirstė namo. O po to ir vėl, matyt, girdėsime išgąstingus pareiškimus, kaip neseniai nuskambėjęs Vokietijos žvalgybos vadovo pareiškimas, kad Putinas gali būti nusiteikęs bandyti NATO stiprybę po 6 metų. Netrukus, matyt, nuaidės ir amerikiečių bei britų generolų pareiškimai, jog Putinas ruošiasi karui su NATO šalimis. Ir jie teisūs.

Keista tik logika. Drebėti kiekvieną kartą, kad sulauks karo ir tuo pačiu metu siųsti tokius signalus vienai iš nedaugelio Europos tautų, galinčiai rimtai priešintis Putinui. Signalus, kurie demoralizuoja vis labiau Ukrainą, jos karius fronte ir bendrai žmonių valią priešintis.

 

Ir visa tai juk pasekmė ne vien agresyvios Putino politikos, bet ir labai silpnos Vakarų politikos, nors gal ten, Vašingtone kai kas sakys, jog tai labai įžvalgi politika, užkertanti kelią galimam branduoliniam karui su Rusija.

Problema tik ta, kad branduolinio sulaikymo politiką, tokią efektyvią Šaltojo karo metais, dabar Putinas nori pakeisti į branduolinio šantažo politiką. Ir nei Baideno valdžia, nei kitos Vakarų šalys neturi kuo atsakyti.

Todėl Ukraina toliau paliekama Rusijos daužymui arba stumiama susitarimų link, nesuvokiant, kad, jeigu Putinas tokių susitarimų pasekmėje jausis didvyriu, tai jis nesustos. Gal padarys tik trumpą pertrauką, kad sukaupti jėgas naujam puolimui. Dabar jam svarbu parklupdyti, demoralizuoti Ukrainą ne tik todėl, kad Ukraina vis mažiau galėtų ir turėtų valios gintis pati, bet ir todėl, kad Ukraina negalėtų ateiti į pagalbą, kai Rusijos lokys įsirems jau į ES bei NATO šalių sieną.

 

Man tik kiekvieną kartą kyla klausimas, ar kas nors iš Vakarų partnerių, kurie dalyvauja ne tik NATO valstybių vadovų, bet ir ministrų susitikimuose, išdrįso kada nors paaiškinti Baideno ar Sholzo administracijai, ten salėje, o ne vėliau pareiškimais žiniasklaidai, kad štai toks elgesys, kaip dabar parodytas ir šią savaitę, yra viena esminių priežasčių, kodėl Rusijos lokys vis labiau ir labiau įžūlėja“, – rašo Medalinskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()