„44 „Leopard 2“ ir 4800 karių metami į Šiaurę. Ten pagrindinės Rusijos pajėgos“ (Foto)  (4)

Karinė simuliacija parodė, kad Baltijos šalys be išorinės paramos išlaikys 10 dienų. Vos per dvi savaites truksiančių įnirtingų kovų Lietuva bus „nuniokota ir iš dalies okupuota“.


Apache
Apache
© Tim Felce (Airwolfhound) (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AH64D_Longbow_Apache_-_Duxford_Autumn_Airshow_2010_%28modified%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal potencialiai galimą Rusijos agresijos prieš NATO šalis scenarijų 5 straipsnį pritaikyti prireiks 10 dienų. Tuo pat metu Vokietijos Bundesveras atliks pagrindinį vaidmenį saugant Baltijos šalis. Tai parašė „Bild“.

Simuliaciją, kurioje imituojamas Rusijos puolimas NATO rytiniame flange 2027 m., sukūrė Naujosios kartos karo centras.

Kuriant tokį scenarijų dalyvavo buvę Vakarų kariuomenės lyderiai, tarp jų JAV generolai Philipas Breedlove'as ir Benas Hodgesas. Užduotis buvo imituoti galimą Aljanso reakciją į Rusijos puolimą. NATO šalių atstovai stengėsi susidaryti idėją apie savo galimybes ir parengti Latvijos, Lietuvos ir Estijos gynybos strategiją.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2774 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Šiandien Lietuvos teritorijoje dislokuotas maždaug 800 vokiečių karių kontingentas. Tarp jų turimų šarvuočių – tankai „Leopard 2“. 2027 m. Bundesvero personalą planuojama padidinti iki brigados (4800 karių ir 200 civilių), o šarvuočius – iki 44 „Leopard 2“ tankų.

Pagal patį blogiausią scenarijų NATO 5-ajam straipsniui suaktyvinti prireiktų 10 dienų. Į atakuojamą šalį būtų siunčiami pastiprinimai. Tai yra, Baltijos šalys turėtų likti be išorinės paramos dešimt dienų, kol Lenkija ir kitos sąjungininkės ateitų į pagalbą.

Pasak generolo Philipo Breedlove'o, Baltijos šalys turėtų išsilaikyti iki didesnių dalinių atvykimo.

 

„Reikia laimėti kuo daugiau laiko. Pirmiausia bus oro parama, tada karinis jūrų laivynas, o tada sunkioji sausumos kariuomenė“, – aiškino jis.

Modeliuojamame scenarijuje daroma prielaida, kad okupavus Latviją Rusija gali toliau vienu metu pulti iš užgrobtos Latvijos teritorijos, iš Baltarusijos ir iš Rusijos Karaliaučiaus srities.

Lietuva ir sąjungininkai turėtų trauktis, o vokiečių tankų batalionas atlikti manevrą ir pakeisti mūšio eigą.

Ketvirtos dienos pabaigoje vokiečių tankų batalionas kaip rezervas turėtų būti laikomas centre. Penktą dieną 44 vokiečių tankai „Leopard 2“ pajudės į šiaurę, greitai paliks Lietuvos teritoriją, septintą – pateks į flangą, kur iš Latvijos pajudės pagrindinis Rusijos kontingentas.

 

Tada per tris dienas vokiečių kariuomenė turės nugalėti didžiules priešo pajėgas ir sustabdyti veržimąsi į šiaurę.

Pagal imituojamą karą, po 10 dienų kovos Lietuvos pajėgos neteks 17 tankų, 145 šarvuočių ir 3650 karių. Rusijos Federacijos nuostoliai bus daug didesni: 411 tankų, 1 019 šarvuočių ir 11 420 žuvusiųjų. Tyrimo autoriai padarė išvadą, kad Lietuva būtų „nuniokota ir iš dalies okupuota“ vos per dvi aršių kovų savaites.

Bet tokio nepalankaus scenarijaus būtų galima išvengti, jei NATO šalių gynybos biudžetas būtų padidintas iki 4 % BVP. Aljanso šalyse būtų dislokuota daugiau karių ir technikos, įskaitant sraigtasparnius „Apache“. Vakarų reakcija taip pat turėtų būti greitesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(20)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)