„Įspėjau Putiną. Rytoj teks atiduoti pusę šalies. Braižomi žemėlapiai“  ()

„Nenoriu, kad šie reikalai ten būtų sprendžiami be mūsų dalyvavimo“, – sakė Baltarusijos diktatorius.



© Информационное агентство БелТА (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lukashenko_Odesa-Moldova_Invasion_Map.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jei jo šaliai nebus leista dalyvauti taikos derybose dėl Ukrainos, Baltarusija gali netekti pusės savo teritorijos.

Tai Lukašenka pareiškė praėjusį ketvirtadienį per susitikimą su mokslininkais ir ekspedicijų į Antarktidą dalyviais.

„Visada buvau atsargus ir sakiau tai ukrainiečiams bei įspėjau Putiną: Baltarusija turi dalyvauti derybose dėl Ukrainos. Kodėl? Nes tai mūsų problema. Nenoriu, kad šie reikalai ten būtų sprendžiami be mūsų dalyvavimo“, – sakė Baltarusijos diktatorius.

„Taip, jie neužims Gomelio, Polesės, ne tai esmė. Bet jie gali priimti tokius sprendimus, kad rytoj teks atiduoti pusę šalies. Dabar jie braižo visus planus“, – mįslingai kalbėjo Lukašenka, nenurodydamas, kas „jie“ turėtų būti. Tikriausiai kalba eina apie Vakarų Europos šalis ir galimą jų dalyvavimą taikos derybose tarp Ukrainos ir Rusijos.

[EU+Kuponai] „Halloween Sale“! Mažiausios kainos. Įspūdingų galimybių dulkių siurbliai, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)

„Halloween Sale“ išpardavimas

Mažiausios fiksuotos kainos

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Ultra“ - 8200Pa, plovimas, unikalus šepetys, stotelė ir kt.

2) „JIMMY H10 Flex“ - įspūdingų galimybių belaidis dulkių siurblys

3) „KTC Q24T09“ - 24 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

4) „ETOE Seal Pro“ - 1080P, 1000 ANSI, Google TV vaizdo projektorius

Išsamiau

Lukašenka paaiškino, kad Baltarusijos politiniai disidentai daro viską, kad jis nedalyvautų galimose derybose.

„Jie padarys bet ką, kad tarnautų mūsų beprotiškiems bėgliams. Šie niekšai sėdi užsienyje, kad Baltarusija neišspręstų problemos. Jie taip sako viešai. Mes irgi tokie, norime demokratijos, o tie baltarusiai tegul miršta su Lukašenka. Nereikia jiems tokių baltarusių. Jiems reikia pardavėjų, kurie parsiduos ir neieškos savo verslo. Ir jie nenori leisti mums to daryti“, – sakė jis.

 

Lukašenkos teigimu, užsienio opozicija nenori leisti jam derėtis, nes žino, koks kietas derybininkas yra Baltarusijos vadovas.

„Ypač Lukašenka neturėtų dalyvauti derybose. Ir kodėl? Nes Lukašenkos nepalaužysi, aplink pirštą neapvyniosi, atsiprašau už savo nekuklumą. Jis gins savo interesus. O apie Baltarusijos interesus diskutuoti nereikėtų. Turime gyventi ateitimi ir šioje situacijoje išgyventi“, – diktatorius kūrė scenarijus, prisiimdamas savo politinių oponentų vaidmenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(33)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()