F-22 stojo į dvikovą prieš F-35 (Video)  ()

F-22 „Raptor“ naikintuvas laikomas artmų oro dvikovų (dogfight) karaliumi. Nors F-35A pasižymi puikiomis slaptumo savybėmis ir pažangiais tolimojo nuotolio ginklais.


F-22 (apačioje) ir F-35
F-22 (apačioje) ir F-35
© Airwolfhound (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F22_Raptor_%26_F35_Lightning_II_-_RIAT_2016_%2828258491202%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužę du JAV oro pajėgų slapti (stealth) naikintuvai F-22 „Raptor“ (Raptor – plėšrusis paukštis) dalyvavo retose pratybose su dviem Pietų Korėjos slaptaisiais naikintuvais F-35A „Lightning II“ (lightining – žaibas) virš Korėjos pusiasalio. Pratybų metu abu orlaiviai galėjo išbandyti savo kovines galimybes iš arti.

Pateikiame žurnalisto ir Graikijos kariuomenės veterano Stavroso Atlamazoglou straipsnį apie oro mūšio modeliavimą, kuriame dalyvavo pažangūs F-22 ir F-35 naikintuvai.

Nors F-35 yra universalus daugiafunkcis naikintuvas, aprūpintas pažangiais jutikliais ir slaptomis technologijomis, jis nebuvo sukurtas artimom oro dvikovoms ir tokiais atvejais gali atsidurti nepalankioje padėtyje, palyginti su ketvirtos kartos naikintuvais.

F-22 savo ruožtu išsiskiria pranašumu ore. Pratybos pademonstravo abiejų orlaivių stipriąsias puses ir jų vaidmenį šiuolaikiniame oro kare.

Naikintuvų dvikova, kurią nori pamatyti visas pasaulis

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
3411

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Šių metų gegužę pora JAV oro pajėgų slaptų naikintuvų F-22 „Raptor“ stojo į kovą su pora Pietų Korėjos F-35A „Lightning II“. Tai buvo reta proga dviem Vakarų slaptiems naikintuvams susitikti akis į akį ir išbandyti savo galimybes.

Keturi slapti naikintuvai įsitraukė į sunkų mūšį, pakaitomis atakuodami ir gindamiesi.

Nors F-35 „Lightning II“ tikrai gali dalyvauti artimose oro kovose, nors jis nėra tam skirtas ir gali būti pažeidžiamas net prieš ketvirtos kartos orlaivius, tokius kaip F-16 „Fighting Falcon“ ir F-15 „Strike Eagle“.

Kad laimėtų danguje, F-35 „Lightning II“ pasikliauja savo slaptumu ir pažangia ginkluote. Dėl savo slaptumo galimybių lėktuvo beveik neįmanoma aptikti naudojant priešo jutiklius dideliais atstumais, o jo moderni amunicija gali smogti priešo orlaiviams šimtų ir dešimčių kilometrų atstumu.

 

F-22 „Raptor“ yra geriausias pasaulyje oro pranašumą turintis naikintuvas. Dėl aukščiausios kokybės aviacijos, slaptų savybių ir pažangiausios amunicijos jis tampa oro kovų karaliumi.

F-22 „Raptor“ gali pasiekti iki 2 machų (apie 2500 km per valandą) greitį. F-22 skrydžio nuotolis yra apie 1600 km nenaudojant išorinių degalų bakų.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()