„Rusų fiasko.“ Staiga radaruose pasirodė „nematomas“ supernaikintuvas (Foto, Video)  ()

Rusijos supernaikintuvas Su-57, pagamintas naudojant slaptą (stealth) technologiją, buvo visiškai matomas Ukrainos radarams vykdant misiją Juodojoje jūroje.


Su-57 prototipas T-50
Su-57 prototipas T-50
© Dmitry Zherdin (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sukhoi_T-50_MAKS%2711_Zherdin.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oro pajėgos nusprendė padaryti tai, kas prieštarauja idėjai sukurti naujausią 5 kartos naikintuvą Su-57. Šis „nematomas“ naikintuvas buvo išsiųstas į misiją Juodojoje jūroje – pulti Odesą. Su-57 gabenosi dvi galingas Ch-59 raketas.

Raketos buvo ne tam skirtame orlaivio bombų skyriuje, o buvo pakabintos ant pilonų. Tai visiškai prieštaravo idėjai sukurti naikintuvą naudojant slaptą technologiją, kuria siekiama sumažnti lėktuvo aptikimą priešo radarais. Su-57 tapo visiškai matomas Ukrainos radarams, o tai padidino grėsmės lygį pilotui ir sumažino sėkmingos misijos baigties galimybę.

Ir rusams apgailėtinai nepavyko. Lėktuvas buvo laiku aptiktas dėl jo radaro parašo, kurį skleidė dvi pakabintos raketos, o tada ukrainiečiai visiškai sėkmingai pabandė numušti abi raketas – jos nepataikė į taikinius Odesoje.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9357 5

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

 

Kodėl rusai ryžosi tokiam žingsniui? Jie priversti dažniau ir didesniu mastu naudoti senesnes Ch-59 raketas su Su-57 vietoj naujesnių ir brangesnių Ch-69 raketų, kurios telpa į bombų skyrių ir buvo specialiai sukurtos šiems orlaiviams. Rusija turi tik 45 Ch-69 raketas. Jų gamyba yra labai sudėtinga. Per mėnesį galima pagaminti tik du ar tris vienetus.

Tuo tarpu raketos Ch-59 yra daug pigesnės, o Rusija turi daug didesnes jų atsargas. Jų nuotolis yra apie 300 kilometrų, todėl pilotas gali užtikrinti savo saugumą, tačiau turi jas paleisti kuo toliau nuo fronto linijos. Jei šios sąlygos bus įvykdytos, rusai savo naujausiais lėktuvais gali sukurti naują atakų prieš Ukrainos miestus modelį. Viskas rodo, kad Rusija mieliau rizikuoja, tačiau, kaip teigia kariniai analitikai, tai dar vienas didėjančios rusų nevilties įrodymas. 

 

 

Rusai norėtų, kad iki 2027 metų savo turėtų bent 76 Su-57. Pastaruoju metu buvo įveikta daug gamybos sunkumų ir gali prasidėti naujas naikintuvų gamybos etapas.

Šiuo tikslu taip pat turėjo būti patobulinti Su-57. Deja, nebuvo nurodyta, kokios modifikacijos buvo atliktos, tačiau galime daryti prielaidą, kad jos susijusios su geresniu priešo lėktuvų ir juos numušti galinčių raketų aptikimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(10)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()