„Surengė „šiltą“ sutikimą.“ Pasirodė „Leopard 2A4“. Rusų laukė košmaras... (Video)  ()

Rusijos armija į mūšį Donecko srityje metė ištisus batalionus, bandydama prasibrauti iki Kurachovo. „Šiltą“ sutikimą įsibrovėliams surengė 79-osios atskirosios oro desantininkų brigados kariai.


Leopard 2A4
Leopard 2A4
© NARA (atvira licencija) | https://nara.getarchive.net/media/german-army-leopard-2a4-tanks-of-the-german-army-combat-b7efed

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų armija pažengė tik apie 400 m per Maksimilianivkos miesto griuvėsius ir tęsė lėtą ir brangų žygį į Kurachovo miestą, esantį už 3 kilometrų į vakarus.

Šių 400 m užgrobimas Rusijos pajėgoms kainavo šimtus karių per vieną kruviniausių dienų 32 mėnesius trukusiame kare su Ukraina.

Ukrainos generalinis štabas pranešė apie daugiau nei 1700 rusų aukų – žuvusių, sužeistų ir paimtų į nelaisvę. Taip pat apie artimoje kovoje sunaikintą įrangą.

„Mūšiai Donecko srityje yra didesnio karo mikrokosmosas. Rusai laimi, ta prasme, kad pamažu stiprėja. Tačiau jie taip pat praranda daugiau karių, nei gali mobilizuoti. Ne veltui Maskvai į pagalbą ateina daug Šiaurės Korėjos karių – rusams reikia šviežios mėsos“, – pažymi karo ekspertas Davidas Axas.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2054 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

 

Pastarieji mūšiai Kurachovo regione buvo artimi ir žiaurūs. Sektoriaus pietuose Rusijos motorizuotųjų šaulių pulkai ir brigados metė 19 kovinių mašinų ir keturis tankus į Ukrainos 79-osios oro desantininkų brigados pozicijas.

„Mūsų desantininkai ir vėl surengė šiltą okupantų susitikimą“, – pranešė brigada.

79-oji oro desantininkų brigada pranešė, kad sunaikino penkias Rusijos kovos mašinas ir tanką – žuvo 24 rusai.

 

 

„Likę šarvuočiai išsigando mūsų prieštankinių raketų sistemų ir bepiločių orlaivių ir pabėgo“, – pranešė Ukrainos kariuomenė.

Sektoriaus šiaurėje rusams pasisekė labiau. Ukrainos 33-oji mechanizuotoji brigada, aprūpinta sustiprintais tankais „Leopard 2A4“, nugalėjo rusų avangardą. „Leopardai“ pataikė į keletą pravažiuojančių rusų mašinų. Tačiau nemažai rusų karių sugebėjo užimti vakarinį Maksimilianivkos pakraštį ir sustiprinti Rusijos kontrolę sunaikintame mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()