„Svarbiausias žmogus pasaulyje.“ Ukrainiečiai pyksta  (1)

Julija Navalna davė interviu MSNBC kanalui.



© European Parliament (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Yulia_Navalnaya-_%E2%80%9CIf_you_want_to_defeat_Putin,_fight_his_criminal_gang%E2%80%9D_-_53559454886.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kanalas MSNBC publikavo Julijos Navalnajos, kalėjime nužudyto Putino priešo Aleksejaus Navalno žmonos, interviu. Reportaže žurnalistė Rachel Maddow pavadino Juliją Navalnają „svarbiausiu žmogumi pasaulyje.“ Be to, ji užsiminė, kad pasaulis bus geresnė vieta, kai Navalnaja bus Rusijos prezidentė.

Aleksejaus Navalno našlė kitame interviu, šįkart BBC kanalui, užsiminė, kad tikrai dalyvaus prezidento rinkimuose, kai Vladimiras Putinas nebevadovaus jos gimtajai šaliai. Šiuo metu ji negyvena Rusijoje, bet tikisi sugrįžti, kai Putinas nebebus valdžioje.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2266 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Ukrainiečiai šiuo metu socialiniuose tinkluose dalijasi tomis citatomis ir pyksta, kad Maddow pavadino Navalnają „svarbiausiu žmogumi“ ir išreiškė įsitikinimą, kad ji bus prezidente. Ukrainiečius tai pykdo dėl to, kad Aleksejaus Navalno vertinimai ten yra visai kitokie. „Navalnas matė Putiną kaip problemą tik todėl, kad Putinas buvo Kremliuje, o Navalnas – ne“, rašė vienas interneto naudotojas.

Apie ką kalbama? Iki pat 2023-iųjų sausio Navalno artimos aplinkos žmonės vengė tiesiogiai atsakinėti į klausimus apie būsimą Krymo statusą. Taip buvo dėl to, kad Navalnas tyliai (ir ne taip jau tyliai) palaikė Krymo prijungimą prie Rusijos. 2014 metais, kai Rusijos kariai faktiškai užėmė Krymą, jis rašė, kad 1954-ųjų sprendimas atiduoti Krymą Ukrainai buvo nelegalus. Jis teigė, kad prieštarauja tuometiniams Rusijos veiksmams, bet apie Krymo ateitį nekalbėjo. Vėliau sekusiame interviu jis bandė išsisukinėti, sakyti, kad „Krymas priklauso Krymo žmonėms“. Dar vėliau Navalnas sakė, kad Krymas nėra „kažkoks sumuštinis, kurį būtų galima stumdyti pirmyn-atgal“. Jis, beje, teigė, kad Krymo neatiduotų Ukrainai net ir tapęs Rusijos prezidentu.

 

Navalnas vėliau teigė, kad bet kuriuo atveju Ukraina turi įsipareigoti nestoti į NATO ir net atgavusi pusiasalį turėtų leisti Rusijai ten išlaikyti Juodosios jūros laivyno bazę. Primena kokį nors kitą Rusijos lyderį? Jis, beje, irgi kalbėjo apie referendumus Ukrainos teritorijoje. Jo aplinkos žmonės, tikriausiai gavę tokias instrukcijas, visada išsisukinėjo iš Krymo klausimo, bet kokia kaina vengė tiesių atsakymų. Navalnas taip pat kalbėjo apie etninių rusų teisių gynimą užsienyje – dar viena vieta, kur jis su Putinu galėtų paieškoti sutarimo.

 

Navalnas daug nuveikė viešindamas Putino režimo korupciją ir tiesą, kad ne visa Rusijos visuomenė mąsto vienodai. Jis griovė Putino šventumo mitą Rusijoje ir už tai buvo sunaikintas. Bet ukrainiečiai jo nemyli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)