Tai turėjo būti geriausias Rusijos naikintuvas. Neįtikėtina, kas fronte nutiko Su-57 (Foto, Video)  ()

Nebesirūpina net patys rusai.


Naikintuvas Su-57
Naikintuvas Su-57
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=rTNLxZ31Jew

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teoriškai Rusijos lėktuvas Su-57 turėjo būti sunkiai aptinkamas naikintuvas, sukonstruotas atsižvelgiant į „stealth“ savybes, tačiau atrodo, kad šio orlaivio konfigūracija yra tokia, kad jis yra puikiai matomas radarų.

Su-57 rusai pristato kaip penktos kartos naikintuvą, o viena iš tokiems orlaiviams būdingų savybių yra tai, kad jie sunkiai aptinkami. Su-57 atveju šiomis savybėmis abejojama jau daugelį metų, o naujausia filmuota medžiaga rodo, kad net patys rusai nebesirūpina, kad orlaivis būtų sunkiai aptinkamas.

Trumpame vaizdo įraše matyti, kaip Su-57 skrenda su dviem po sparnais pritvirtintomis raketomis Ch-59. Tokios konfigūracijos orlaivis puikiai matomas radarais, nes po sparnais esančios raketos veikia kaip dideli radaro atšvaitai.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

Siekiant išvengti tokios situacijos, Su-57 turi vidines ginkluotės kameras, kurios atsidaro, kai numetamos bombos arba paleidžiama raketa. Tačiau tokiu būdu gabenamos ginkluotės dydis yra ribotas – tai viena iš priežasčių, kodėl Su-57 buvo sukurta raketa Ch-69, kuri telpa į vidinę kamerą.

 

Šios raketos, pagamintos – kaip ir jas gabenantys orlaiviai – pagal „stealth“ technologiją. Kaip praneša „Defence 24“, remdamasis Ukrainos žvalgyba, prieš kelis mėnesius rusai turėjo ne daugiau kaip 45 šias raketas, o gamybos pajėgumai apsiriboja viena ar dviem raketomis per mėnesį.

Galbūt todėl šiuo atveju Ch-69 buvo pakeistos paprastesnėmis ir lengviau prieinamomis Ch-59. Šios raketos veikimo nuotolis yra apie 300 km, todėl net ir ukrainiečiams aptikus Su-57, ji gali atakuoti taikinius Ukrainoje, esančius už jos priešlėktuvinės gynybos veikimo zonos ribų.

Verta pažymėti, kad galimybėmis sunkiai aptikti Su-57 abejojama jau seniai. Be kita ko, orlaivis buvo parodytas su atidengtomis variklio tūtomis, o tai akivaizdžiai paneigia „stealth“ savybes, nors tai netrukdė Rusijos propagandai teigti, kad orlaivis tokių savybių turi.

 

Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į filmuotą medžiagą, kurioje stambiu planu matyti daug varžtų, kuriais tvirtinami apžiūros liukai (klaidingai vadinami kniedėmis), o tai taip pat prieštarauja idėjai, kad orlaivis yra slaptas.

Nors tikėtina, kad šie trūkumai buvo būdingi ankstyvųjų serijų lėktuvams ir vėlesnėse serijose buvo ištaisyti, nauja filmuota medžiaga rodo, kad karo Ukrainoje sąlygomis „stealth“ savybės šiuo atveju rusams nėra svarbios. Kur kas svarbiau yra lėktuvo raketų veikimo nuotolis, leidžiantis atakuoti Ukrainos taikinius, nesukeliant lėktuvui priešlėktuvinės gynybos grėsmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()