„Tai nebuvo jiems gera diena“. „Leopard“ stojo prieš Rusijos šarvuočių kolonas (Video)  ()

Beprotiška ugnies galia.


Tankas „Leopard“
Tankas „Leopard“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=1Sr73gVYFdo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė trumpas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip viena iš Donecko regione veikiančių Ukrainos brigadų naudoja tanką „Leopard 2A4“. Vokiečių tankas padėjo atremti rusų puolimą ir likvidavo keletą užpuolikų šarvuočių.

„Per pastarąsias dienas „Leopard 2A4“ pasirodė puikiai. Dar kartą įsitikinome, kad šio ginklo taiklumas yra beprotiškas. Kaip ir jo ugnies galia“, – rašė Ukrainos kariuomenės 33-iosios mechanizuotosios brigados kariai.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Iš Ukrainai pristatytų NATO tankų didžiausią grupę sudaro vokiški „Leopardai“. Daugiausia į frontą išsiųstų vienetų buvo būtent 2A4 variantų, kurie buvo gaminami aštuntojo dešimtmečio pabaigoje ir dešimtojo pradžioje ir buvo „Šaltojo karo tankų kūrimo viršūnė“. Jie buvo skirti kaip atsakas sovietiniams tankams T-72B ir T-80 ir per daugelį metų pateko į daugelio NATO šalių kariuomenes.

 

Nors šiandien daugiau kaip 30 metų senumo „Leopard 2A4“, palyginti su naujausiais tankais, turi nemažai trūkumų, jis vis dar kelia realią grėsmę priešui. Šių vokiškų mašinų galimybes gerai vertina ne tik ukrainiečiai, bet ir NATO šalių kariai, kurie pabrėžia, kad „Leopard 2A4“ pasižymi geru mobilumu ir pažangia ugnies valdymo sistema su termovizoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()