„Jie perka dešimtis tankų ir laukia, kol Rusija puls.“ 3 000 000 000 eurų  ()

Lietuva vis labiau baiminasi, kad tai bus kita šalis po Ukrainos, kurią užpuls Rusija.


Leopard 2A8
Leopard 2A8
© Ekrano kopija | https://x.com/jurgen_nauditt/status/1730888234144514511/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos krašto apsaugos ministerija patvirtino sprendimą įsigyti vokiškus tankus „Leopard 2“.

Kiek tankų planuojama įsigyti, neskelbiama, tačiau nurodoma, kad bus siekiama suformuoti tankų batalionus. Turint omeny, kad tankų batalione pagal NATO standartą yra 54 tankai, galima kalbėti apie norą įsigyti bent 108 „Leopard 2“.

Įdomu tai, kad tai yra pažangiausios 2A8 versijos tankai. Kariuomenė ketina juos pritaikyti savo poreikiams atlikdama keletą modifikacijų. Tankai bus svarbiausias Lietuvos ginklas, jei Kremlius nuspręs pulti šalį.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2278 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Grėsmė labai reali. Rusija jau seniai norėjo sukurti sausumos koridorių, kuris sujungtų Karaliaučiaus sritį su pagrindine Rusijos Federacijos dalimi. Šiam planui įgyvendinti rusai turėtų užimti pietinę Lietuvos dalį ir šiaurės rytinę Lenkijos dalį, t. y. Suvalkų koridorių.

Ne paslaptis, kad rusai savo šarvuotu kumščiu norės užimti įią vietą. Tuomet į mūšį stos dešimtys lietuviškų tankų „Leopard 2A8“. Tai tikrai galingas ginklas, galintis lengvai įveikti net naujausią rusišką T-90M.

Tankas „Leopard 2A8“ sveria beveik 70 tonų. Jis ginkluotas L/55A1 versijos 120 mm lygiavamzdžiu pabūklu.

 

Remiantis naujojo „Leopard 2A8“ kaina, galima įvertinti būsimo pirkinio kainą. Vokietijos Bundesverui 18 tokių tankų kainuoja po 29,2 milijono eurų, tai yra, 108 tankai gali kainuoti 3,15 milijardo eurų.

Lietuva, be „Leopard 2“, nori įsigyti kovos mašinas CV90, kad suformuotų du mechanizuotus batalionus. O vienos iš šių švedų pėstininkų kovos mašinų kaina dabar siekia apie 11 milijonų eurų.

Lietuva šiuo metu neturi tankų ir net vikšrinių pėstininkų kovos mašinų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(14)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()