„Pirmą kartą.“ Iš Vokietijos, Italijos ir JK. 142 FH-70. Į Ukrainą atvyko įspūdingas arsenalas  ()

Visiška naujovė.


Haubica FH-70
Haubica FH-70
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=bKznpAyy1bg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos gynybos ministerija nori pakeisti haubicas FH-70 vokiškomis savaeigėmis haubicomis RCH 155. Ukrainos žiniasklaida teigia, kad tai galėtų būti galimybė gerokai sustiprinti su Rusija kovojančią Ukrainos kariuomenę. 

Konkretus planas, susijęs su šios šalies artilerijos priemonių modernizavimu, jau buvo pristatytas Italijos parlamente. Italijos kariuomenės turimas 155 mm kalibro haubicas FH-70 pakeistų daug naujesnės vokiškos savaeigės haubicos RCH 155. Plane numatoma, kad jos bus pakeistos 2025 – 2034 m., o visos programos išlaidos sieks 1,8 mlrd. eurų.

FH-70 yra velkamoji haubica, kurią sukūrė trys šalys (Italija, Vakarų Vokietija ir Jungtinė Karalystė) ir 1978 m. įvedė į savo ginkluotę, o už jos gamybą buvo atsakinga Vokietijos bendrovė „Rheinmetall“.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

FH-70 užtikrina iki šešių šūvių per minutę ugnies greitį ir 827 m/s šūvio greitį. Jį turi aptarnauti septyni ar aštuoni kariai. Jo ilgis kovinėje padėtyje – 12,43 m, o žygio padėtyje – 9,8 m. Jis gali judėti iki 100 km/val. greičiu. Efektyvus FH-70 šaudymo nuotolis yra nuo 24 km iki 30 km.

Ukrainos portalas „Defense Express“ pažymi, kad pirmuoju programos etapu italai galėtų įsigyti 40 savaeigių haubicų RCH 155. Tas pats šaltinis atkreipia dėmesį į „The Military Balance 2024“ duomenis, iš kurių matyti, kad šių metų pradžioje Italijos kariuomenė vis dar turėjo 142 haubicas FH-70, taigi iš pradžių pakeitimas RCH 155 būtų tik dalinis. Nepaisant to, ukrainiečiai čia ieško galimybių savo šaliai.

 

Italija yra viena iš šalių, tvirtai remiančių Ukrainą ir jau tiekusi frontui įvairios amunicijos ir ginklų, tarp kurių buvo ir haubicų FH-70. Be to, Ukrainos kariuomenę jomis aprūpino ir kelios kitos šalys, todėl galima kalbėti apie amuniciją, su kuria Ukrainos kariai yra gerai susipažinę ir kuriam nereikėtų papildomų mokymų.

 

Per karą Ukrainoje artilerijos sistemos pasirodė esančios viena svarbiausių ginkluotės rūšių, su jomis abi konflikto pusės įgydavo pranašumą (arba jį prarasdavo, pavyzdžiui, kai tam tikruose fronto ruožuose pritrūkdavo įrangos ar šaudmenų). Verta paminėti, kad šių metų pabaigoje į Ukrainą pirmą kartą turėtų atvykti ir savaeigės haubicos RCH 155. Tai labai modernus ginklas, išsiskiriantis, be kita ko, galimybe šaudyti judant, kas yra visiška naujovė šios kategorijos įrangoje, ir devynių šūvių per minutę šaudymo greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()