„Ukraina iki kaklo pasauliniame kare.“ Budanovas atskleidė paslaptį  ()

Šiaurės Korėjos kariai į Kursko sritį bus perkelti iki mėnesio pabaigos. Kyrylo Budanovas pabrėžė, kad Ukraina turi partnerių, o Rusija – sąjungininkų.


Šiaurės Korėjos kariuomenė
Šiaurės Korėjos kariuomenė
© Stefan Krasowski (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:S-125_Pechora_-_North_Korea_Victory_Day-2013_01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausiosio žvalgybos valdybos (GUR) vadovas generolas leitenantas Kyrylo Budanovas pranešė, kiek savo kovotojų Šiaurės Korėja (KLDR) išsiuntė į Rusiją ir ką gavo mainais.

Budanovas sakė, kad Šiaurės Korėjos kariai treniruojasi keturiuose poligonuose Chabarovsko teritorijoje ir Tolimuosiuose Rytuose. Anot jo, į šalį agresorę buvo išsiųsta mažiausiai 500 karininkų ir trys generolai iš KLDR.

Žvalgybos duomenimis, 2600 karių iš Šiaurės Korėjos planuojama perkelti kovoti į Rusijos Kursko sritį iki spalio pabaigos. Tuo pačiu metu neįvardytas aukštas NATO pareigūnas negalėjo patvirtinti šios informacijos, pažymėdamas, kad aljansas kol kas nemato „stambaus masto“ judėjimo požymių.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2729 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Be to, KLDR jau yra pagrindinė ginklų tiekėja Rusijos Federacijai. Budanovas teigė, kad pristatymai, prasidėję 2022 metų pabaigoje, jau pasiekė 2,8 mln. sviedinių per metus tempą. Tai tik 100 000 mažiau nei gamybos apimtys Rusijoje.

Nuo 2023 metų pabaigos Šiaurės Korėja perdavė daugybę balistinių raketų ir paleidimo sistemų, kurias prižiūri Šiaurės Korėjos kariai. Surinktos daugiausia iš senų komponentų, raketos negali pasigirti stabiliomis kovinėmis savybėmis. Tačiau priešas jas reguliariai naudoja apšaudymui.

Budanovas sakė, kad mainais už personalą ir raketas KLDR gavo lėšų ir naujų technologijų. Rusijos Federacija padeda savo sąjungininkei apeiti sankcijas ir sustiprinti savo branduolinį potencialą. Visų pirma, pasak Budanovo, Kremlius Šiaurės Korėjai perduoda kai kurias mažos galios taktinių branduolinių ginklų ir povandeninių raketų paleidimo sistemų technologijas.

 

„Turime partnerių, jie turi sąjungininkų“, – pabrėžė jis.

Žvalgybos vadovas perspėjo, kad Ukraina jau yra iki kaklo pasauliniame kare. Tačiau, jo vertinimu, kaip ir pirmosiomis Antrojo pasaulinio karo dienomis, „dar ne visi tai mato“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()