Rusai nustebino ukrainiečius. „Jų dronas grįžo į Rusiją“  ()

Ukrainos pajėgos atskleidė, kad rusai vis dažniau bando apgauti oro gynybos sistemas naudodami specialius bepiločius orlaivius. Vienas iš jų turėjo pulti Kyjivą, bet staiga, visai netikėtai, pasuko atgal į Rusiją.


Shahed
Shahed
© Tasnim News Agency (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2023_IRGC_Aerospace_Force_achievements_Exhibition_in_Qom_(33).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 22 d. atakoje prieš Ukrainos miestus rusai panaudojo net 60 „Šahed“ ir nepatikslinto tipo dronų. 42 iš jų buvo numušti, dar 12 dingo be žinios ir trys grįžo į Rusiją. Galiausiai 57 iš 60 dronų nepadarė jokios žalos.

Ukrainos pajėgos labiausiai bijo naujos Kremliaus taktikos. Priešas naudoja vis daugiau „Šahed“ ir naujų dronų, kurie veikia kaip masalas.

Įdomiausia, kad Rusijos dronai „Šahed“ jau kurį laiką ore atlieka labai keistus manevrus. Per masinę ataką dalis jų, pavyzdžiui, patraukia Kyjivo link, o jaukams nepavykus apgauti oro gynybos sistemų, dronai staiga grįžta į vietą, iš kurios pakilo tiesiai Rusijos teritorijoje.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1566 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Defense Express“ analitikai aiškina, kad tokiu būdu Kremliaus armija gali išgelbėti bepiločius orlaivius. Jei beveik neabejotina, kad ataka nepavyks, dronai atšaukia misiją. Dėl šios priežasties jie galės būti naudojami per kitą smūgį prieš Ukrainos miestus. Tai taip pat dar vienas įrodymas, kad Rusija susiduria su bepiločių orlaivių gamybos ir tiekimo problemomis.

Tai gera žinia Ukrainai, tačiau, kaip pabrėžia analitikai, rusai kurs pavojingus naujus šios problemos sprendimo būdus. Deja, tai bus susiję su vis didesniu Ukrainos pajėgų ir išteklių įsitraukimu atmušant oro atakas, o tai pareikalaus daug pinigų.

 

 

Rusiški dronai „Šahed“ (gaunami iš Irano) nuolat tobulinami. Analitikai aiškina, kad naujosiose versijose yra SIM kortelės, leidžiančios bendrauti su aparatu realiu laiku ir keisti jo skrydžio maršrutą. Bet tai dar ne viskas. Neseniai buvo išsiaiškinta, kad kai kurie Rusijos dronai buvo aprūpinti „Starlink“ internetu. Tai leidžia juos valdyti iš bet kurios pasaulio vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(14)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()