„Paskutinį kartą naudoti puolant Berlyną.“ Neįtikėtina. Rusams baigėsi ginklai (Video)  ()

Traukia „relikvijas“.


Asociatyvus stop kadras
Asociatyvus stop kadras
© Stop kadras |https://www.youtube.com/watch?v=mJBLlBvI3bw

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į frontą gabenama vis senesnė technika, nes rusams jos trūksta. Dabar pastebėta, kad prieš ukrainiečius rusai naudoja senas M-30 haubicas, kurios buvo naudojamos dar Antrojo pasaulinio karo metais, be kita ko, užimant Berlyną. 

Rusai dėl patiriamų nuostolių ir nepakankamų pajėgumų gaminti vamzdžius savo artilerijos sistemoms griebiasi vis senesnių sprendimų. Verta pažymėti, kad posovietinėse atsargose esančios 122 mm ir 152 mm kalibro velkamosios haubicos naujose palydovinėse nuotraukose dažnai neturi vamzdžių, kurie yra suderinami su vertingesniais savaeigiais sprendimais, tokiais kaip 2S1 „Gvozdika“ ar 2S3 „Akacija“.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Tuo tarpu velkamąją artileriją keičia tokios relikvijos kaip M-46 ar D-74 patrankos, greičiausiai atkeliavusios iš Šiaurės Korėjos. Be to, perkeliama net Berlyno užėmimą menanti technika, t. y. haubicos M-30. Vaizdo įraše matyti artilerijos pozicijoje esanti relikvija, kuriai į vamzdį pataikė FPV dronas.

 

M-30 yra haubica, gaminta nuo 1939 m. iki šeštojo dešimtmečio pabaigos. Tai 122 mm kalibro konstrukcija, tačiau dėl trumpo 22 kalibro (2,7 m) vamzdžio ilgio jos veikimo nuotolis šiandien yra neįspūdingas –  ne daugiau kaip 12 km. Verta paminėti, kad kai kurie NATO šalyse naudojami minosvaidžiai gali šaudyti tokiu atstumu.

 

Kita vertus, rusams net ir tokia artilerija yra geriau nei jokios artilerijos ir gali kelti problemų ukrainiečių kariams, nes pabūklas gali iššaudyti iki šešių sviedinių per minutę. Kiekviename sviedinyje yra apie 3,7 kg sprogstamosios medžiagos, o jo mirtinas ugnies laukas yra apie 30 metrų.

Tačiau jei ukrainiečiai turi gerą žvalgybą regione kartu su smogiamaisiais FPV ar „Baba Jaga“ dronais, tuomet M-30 ir jos komanda šiandieniniame mūšio lauke yra geras taikinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()